• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Švédský dort
Napište svůj komentář k receptu

Švédský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švédský dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      lžíce voda
    • 60
      g vlašské ořechy
    • 140
      g hrubá mouka
  • Na šlehačku
    • 1
      l šlehačka
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička nescafé
    • mandlové lupínky - loupané Opražené
    • čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

1
Žloutky se utřou v mixéru s polovinou cukru, postupně se přidává vařicí voda, pak sníh z bílků do kterého se přidá druhá polovina cukru.
2
Smíchá se to se žloutky a lehce se přimíchá mouka a mleté ořechy, peče se ve vymazané a vysypané formě na dort v troubě na spodní mřížce při 150 °C cca 20 minut - nechá se trochu pootevřená trouba, mně se osvědčila zasunutá vařečka.
3
Pak se trouba zavře a peče se ještě 30 minut.
4
Po vychladnutí korpusu se ušlehá šlehačka do které se přidají cukr a Nescafé. Šlehačka se navrší na upečený dort, posype se opraženými mandlemi, popř. hoblinkami z čokolády.
5
Dort je rychle hotový a je božský, byť je to trochu kalorická bomba, ale při svátečních příležitostech se to dá unést. Recept mám od své přítelkyně ze Švédska.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švédský koláč

Švédský koláč

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bája | 3. 4. 2011 10:11

    Je užasný všem moc moc chutnal doporučuji!!! =)

  • marie chocholová | 27. 5. 2010 22:16

    Jedním slovem luxus,rychlý,výborný,během týdne jsem už dělala 2x.Dávám 1*

  • Zdenka Kocmichová | 16. 5. 2010 11:10

    Dort jsem pekla jako moučník a pouze s jednou smetanou, abychom jej ochutnali, a byla jsem pochválena. Chuť lahodná, dávám za 1.

  • Di - | 24. 11. 2008 18:46

    Já jsem šlehačku den před leháním svařila a do horké přidala cukr a kávu. Držela krásně ještě třetí den.

  • H. Hospodyňka | 24. 11. 2008 09:05

    Mohu vřele doporučit, je to skvělý moučník. Posypala jsem griliášem a šlehačku ztužila "Želatinovým ztužovačem" od Dr.Oetkera. Ten mohu též doporučit - šlehačka zůstala krásně krémová i do druhého dne. Na ty 2 krabičky šlehačky jsem použila raději jen 1/2 sáčku toho ztužovače.

  • Di - | 11. 11. 2008 19:30

    Nepražila jsem žádné mandle - babičce a dědovi jsem raději dala jen čokoládu. Jinak je pražím jako paní Danka na másle a oleji.

  • Olga . | 11. 11. 2008 16:42

    Já je dělám stejně, akorát bez teflonu; nebo v remosce, ty jsou lepší.

  • Danka Snášelová | 11. 11. 2008 16:10

    Jak pražíte mandle, aby byly pěkně křupavé? Já je spařím vřelou vodou, oloupu, nechám usušit a pak na teflon.pánvičce opražím. Ale nejsou tak křupavé, jako když je koupím ve vakuovém balení v obchodě.

  • Di - | 11. 11. 2008 05:58

    Tak už jsem to zkusila upříležitosti návštěvy u manželových rodičů a velmi jsem uspěla. Ten popis pečení je dokonalý - vždy jsem dávala spíše do horké trouby a pak teplotu po jisté době zmírňovala. Dort jsem ještě propíchla několikrát nožem, když se začala tvořit kůrčička a byl rovný jako vodní hladina rybníku. Co se týče množství kalorií, řekla bych, že je jich určitě méně, než když se korpus plní máslovým krémem - tam je nejen máslo, ale také mnohem více cukru. Takže JEDNIČKA!

  • Di - | 11. 9. 2008 19:47

    To se mi strašně líbí. Dortový korpus peču prakticky stejný s ořechy a hrubou moukou a ta kávová šlhačka mě strašně láká. Už přemýšlím, kdy co budeme v rodině slavit!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Večeře Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Švédsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Mandlové lupínky - loupané Nescafé Šlehačka Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Červené zelí II.

Červené zelí II.

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

51
Dresing na hlávkový salát
Dresing na hlávkový salát
39
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
33
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
22
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kristýna Ryška v roli drsňačky: Vyšetřuje surový mord

Kristýna Ryška v roli drsňačky: Vyšetřuje surový mord

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Švédský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact