• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Švédský dort
Napište svůj komentář k receptu

Švédský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švédský dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      lžíce voda
    • 60
      g vlašské ořechy
    • 140
      g hrubá mouka
  • Na šlehačku
    • 1
      l šlehačka
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička nescafé
    • mandlové lupínky - loupané Opražené
    • čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

1
Žloutky se utřou v mixéru s polovinou cukru, postupně se přidává vařicí voda, pak sníh z bílků do kterého se přidá druhá polovina cukru.
2
Smíchá se to se žloutky a lehce se přimíchá mouka a mleté ořechy, peče se ve vymazané a vysypané formě na dort v troubě na spodní mřížce při 150 °C cca 20 minut - nechá se trochu pootevřená trouba, mně se osvědčila zasunutá vařečka.
3
Pak se trouba zavře a peče se ještě 30 minut.
4
Po vychladnutí korpusu se ušlehá šlehačka do které se přidají cukr a Nescafé. Šlehačka se navrší na upečený dort, posype se opraženými mandlemi, popř. hoblinkami z čokolády.
5
Dort je rychle hotový a je božský, byť je to trochu kalorická bomba, ale při svátečních příležitostech se to dá unést. Recept mám od své přítelkyně ze Švédska.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švédský koláč

Švédský koláč

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Jadran dort

Jadran dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bája | 3. 4. 2011 10:11

    Je užasný všem moc moc chutnal doporučuji!!! =)

  • marie chocholová | 27. 5. 2010 22:16

    Jedním slovem luxus,rychlý,výborný,během týdne jsem už dělala 2x.Dávám 1*

  • Zdenka Kocmichová | 16. 5. 2010 11:10

    Dort jsem pekla jako moučník a pouze s jednou smetanou, abychom jej ochutnali, a byla jsem pochválena. Chuť lahodná, dávám za 1.

  • Di - | 24. 11. 2008 18:46

    Já jsem šlehačku den před leháním svařila a do horké přidala cukr a kávu. Držela krásně ještě třetí den.

  • H. Hospodyňka | 24. 11. 2008 09:05

    Mohu vřele doporučit, je to skvělý moučník. Posypala jsem griliášem a šlehačku ztužila "Želatinovým ztužovačem" od Dr.Oetkera. Ten mohu též doporučit - šlehačka zůstala krásně krémová i do druhého dne. Na ty 2 krabičky šlehačky jsem použila raději jen 1/2 sáčku toho ztužovače.

  • Di - | 11. 11. 2008 19:30

    Nepražila jsem žádné mandle - babičce a dědovi jsem raději dala jen čokoládu. Jinak je pražím jako paní Danka na másle a oleji.

  • Olga . | 11. 11. 2008 16:42

    Já je dělám stejně, akorát bez teflonu; nebo v remosce, ty jsou lepší.

  • Danka Snášelová | 11. 11. 2008 16:10

    Jak pražíte mandle, aby byly pěkně křupavé? Já je spařím vřelou vodou, oloupu, nechám usušit a pak na teflon.pánvičce opražím. Ale nejsou tak křupavé, jako když je koupím ve vakuovém balení v obchodě.

  • Di - | 11. 11. 2008 05:58

    Tak už jsem to zkusila upříležitosti návštěvy u manželových rodičů a velmi jsem uspěla. Ten popis pečení je dokonalý - vždy jsem dávala spíše do horké trouby a pak teplotu po jisté době zmírňovala. Dort jsem ještě propíchla několikrát nožem, když se začala tvořit kůrčička a byl rovný jako vodní hladina rybníku. Co se týče množství kalorií, řekla bych, že je jich určitě méně, než když se korpus plní máslovým krémem - tam je nejen máslo, ale také mnohem více cukru. Takže JEDNIČKA!

  • Di - | 11. 9. 2008 19:47

    To se mi strašně líbí. Dortový korpus peču prakticky stejný s ořechy a hrubou moukou a ta kávová šlhačka mě strašně láká. Už přemýšlím, kdy co budeme v rodině slavit!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Večeře Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Švédsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Mandlové lupínky - loupané Nescafé Šlehačka Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Tatarka
Tatarka
15
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
14
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Švédský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact