• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Napište svůj komentář k receptu

Svatomartinská husa 13 hodin pečená

autor: shark.62
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 71
doba přípravy: 780 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      kg husa
    • 3
      lžíce sůl
    • 4
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Z husy oškubejte přebytečné brka, případné jemné peří opalte zapalovačem. Z opeřence vyndejte droby, z nich můžete udělat vývar a skvělou polévku. Okrájejte přebytečný tuk, odstraňte křídla před prvním záhybem (můžete je použít do polévky).
2
Maso opláchněte a papírovou utěrkou osušte. Osolte ho, i zevnitř, a vydatně okmínujte (opět vhoďte pár kmínů i dovnitř těla). Husu dejte na pekáč, pokud ho nemáte, hlavu si lámat nemusíte, použijte stejně jako my hlubší plech, a podlijte vodou. Celou husu zakryjte alobalem nebo přiklopte vrškem pekáče.
3
Nastavte teplotu na 70-80 stupňů, vložte husu do trouby a běžte klidně spát. Nám ostražitost nedala a zašli jsme se raději o půlnoci na proces kouknout, pak jsme zjistili, že se nic špatného neděje, voda se nevyvařila, do nádoby se naopak vyškvařil tuk, takže připálení rozhodně nehrozilo. Pozor na moderní trouby, většinou mají bezpečnostní pojistku a trouba se po několika hodinách sama vypne.
4
Po dvanácti hodinách odstraňte alobal (víko), husu velkou jehlicí propíchejte, lehce polijte výpekem a zvyšte teplotu na 180 stupňů. Husu nechte v troubě zezlátnout, trvá to zhruba hodinu.
5
Poté naběračkou odeberte vyškvařený tuk, drůbež naporcujte a podávejte lehce přelité zbylým výpekem. Kůrka je krásně křupavá a maso tak měkké, že samo odpadává od kosti. Rozhodně není vysušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svatomartinská husa 5 hodin pečená

Svatomartinská husa 5 hodin pečená

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Husa
Listopad Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Husa Kmín Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

41
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
37
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Palestinské makloubeh
Palestinské makloubeh
19
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Grafik Tomáš Břínek (42) alias TMBK: Druhé dítě na cestě!

Grafik Tomáš Břínek (42) alias TMBK: Druhé dítě na cestě!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami
Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa 2
Svatomartinská husa 2
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Světlý piškotový korpus
Světlý piškotový korpus
  • Recepty.cz
  • Svatomartinská husa 13 hodin pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact