• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šumienkový zákusek
Napište svůj komentář k receptu

Šumienkový zákusek

autor: KatkaB2004
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šumienkový zákusek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • mléko 1,5 dl
    • olej 1,5 dl
    • 200
      g cukr
    • 4
      lžička kakao
    • 250
      g hladká mouka
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1. krém
    • 1
      balení šlehačka v prášku
    • 150
      ml mléko
    • 2
      balení zakysaná smetana (400 - 500 ml)
  • 2. krém
    • 800
      ml voda
    • 2
      ks puding
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček šumienky

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** žloutky vyšlehat s cukrem, pomalu přidávat mléko, pak olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh. Dát na vymazaný, vysypaný plech, péct při 200 °C asi 12-15 minut.
2
**1.krém: **šlehačku v prášku rozmícháme v mléku a vyšleháme, přidáme kysané smetany. Vše natřeme na studené těsto.
3
**2.krém:** asi 200 ml vody dáme vařit s cukrem, ve zbytku vody rozmícháme 2 pudinky a šumienku (od Dr.Oetkera), za stálého míchání vlijeme směs do vařící vody s cukrem a vaříme, dokud nezhoustne.
4
Při chladnutí směs občas zamícháme. Po vychladnutí natřeme pudink na 1.krém a necháme ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Zákusek chudých

Zákusek chudých

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • andarandy | 18. 4. 2011 03:39

    šumienka je šumák ;-)

  • Květa Štěpánková | 2. 3. 2008 20:00

    Četla jsem na slovenském MMB tento recept a šumienka je Vitacit, mají ho tam i vyfotografovanýmezi ingrediencemi

  • Tereza J. | 2. 3. 2008 19:56

    Danka, ten koláč robievam, u nás šumienky v sáčku dostať, ako píše autorky, vyrába ich Dr. Oetker. Skúste pozrieť v obchode, koláčik je veľmi dobrý.

  • Danka Snášelová | 2. 3. 2008 17:45

    Zákusek může být bezva, ale vyrábí se ještě klasická šumienka, která se rozpouští ve vodě a syčí? Nemyslím vitacit - to není šumienka.

  • Janka M. | 2. 3. 2008 14:22

    recept je vynikajici

  • Simča Sládková | 12. 10. 2007 20:59

    Kateřino, já bych řekla, ýe šuměnka je jako šumák, ale NE jako vitacit - ten nešumí!!!

  • Kateřina Budinská | 12. 10. 2007 11:46

    Áno:))) přímo na obalu je napsáno "šumienka", ale je to něco jako kdysi šumák nebo vitacit. Vyrábí to Dr.Oetker a dáse to koupit např.v Bille, obvykle to je blízko džusů

  • Tereza J. | 11. 10. 2007 14:35

    Áno :))) Zákusok je dobrý.

  • Věra | 11. 10. 2007 13:28

    Katko, co je to ta šumienka? Je to obyčejná šuměnka, která se rozpouští ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kakao Mléko Olej Prášek do pečiva Puding Šlehačka v prášku Šumienky Vejce Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Houbový guláš
Houbový guláš
35
Zapečené brambory se žampiony
Zapečené brambory se…
32
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Šumienkový zákusek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact