• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sumeček Pangasius pečený v alobalu
Napište svůj komentář k receptu

Sumeček Pangasius pečený v alobalu

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sumeček Pangasius pečený v alobalu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pangasius filety (nebo z jiné ryby)
    • olivový olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • citron
    • petrželka
    • alobal
  • Omáčka
    • jogurt
    • ochucená majonéza trochu (např. Hellmans)
    • sůl
    • zázvor
    • kari
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Větší pláty alobalu pomažeme olejem. Na každý položíme osolenou porci ryby, kterou opepříme a posypeme drceným česnekem (stroužky rozmáčkneme plochou stranou nože a pak ještě trochu nakrájíme). Navrch položíme vždy 2 kolečka citrónu i s kůrou a snítku petržele.
2
Balíčky uzavřeme, položíme na plech a pečeme v rozehřáté troubě cca 20 minut. Pokud je vložíme na suchý plech, ryba bude zezdola trochu opečená. Podlijeme-li baličky, pustí ryba více šťávy, ale já doporučuji raději první způsob.
3
Suroviny na omáčku smícháme a lehce vychladíme.
4
Podáváme s brambory, bramborovou kaší apod.
5
Převzato z TV Paprika.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sumeček

Sumeček

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 2. 6. 2012 11:56

    Já pagase vždy chvilku peču,potom sliju vodu která se vypekla a peču dál.Posypu sýrem, podliji smetanou a do smetany přidám od maggi Harmonii chuti.Recept mám ze školní jídelny.

  • Michal Vittek | 14. 4. 2011 21:09

    Moc jsme si pochutnali.

  • Katka A. | 12. 8. 2009 18:23

    Já ho měla vždycky dobrého a ani ne blátivého. Vždycky, hlavně před smažením, nechám rybu uplně rozmrznout a pak jí ještě pořádně vysuším. Že by byla zase suchá se vůbec nebojím, protože Pangas je vodnatý doopravdy hodně a vždy tam nějaká ta voda zbyde. Myslím, že když uděláte tohle, nebudete ho mít blátivého a určitě si pošušňáte :-)

  • Eva Přecechtělová | 5. 3. 2008 08:23

    Tak ten co jsem koupila já, byl bílý zmrazený, necítil blátem, ale po usmažení maso bylo jako bláto a vůbec nebylo chutné. Celé rozpatlané a plné vody. Zakapala jsem citronem atd., ale nepomohlo. Připadlo mi to jako by to bylo z jiné ryby.

  • Hana Rožníčková | 4. 3. 2008 18:20

    Já si kupuju ryby jen v Makru a to zásadně chlazené, a nikdy jsem s nějakou pachutí neměla problém. Pangas je výborná ryba bez kostí.

  • Di | 4. 3. 2008 16:42

    Tak to jsem nevěděla, vždycky jsem měla jenom bílého. Nikdy nebyl jako bláto a nikdy neměl žádné pachutě. Pokaždé byl skvělý!

  • Zuzana Šindlerová | 4. 3. 2008 12:32

    Pangasia je několik druhů, z nichž bílý je nejvíc kvalitní, růžový už méně. Ještě je jeden druh, jak mi vysvětlovat dealer mraženého zboží, ale opravdu si nevzpomenu jaký, snad žlutý. Kupuji pokaždé bílého a je opravdu výborný.

  • Marie | 3. 3. 2008 21:53

    Děkuji za rady, snad najdu odvahu ještě jednou vyzkoušet !!!!!!!!

  • Andra | 3. 3. 2008 18:03

    Tuto rybu kupujem dost casto a tiez sa mi uz stalo, ze mala podobnu pachut. Zrejme zije v bahnistom prostredi. Navrhla by som pred pouzitim namocit do mlieka a potom pokvapkat citronovou stavou ako uvadza Di.

  • Di | 3. 3. 2008 13:51

    Já kupuji pouze zmrazenéhoi a žádné problémy nemám. Zkuste pokapat maso před obalením citrónem, zpevní se.

  • Gábina H | 3. 3. 2008 12:24

    Taky jsem jednou koupila sumečka, který měl tučné kraje. To nám také nechutnalo, jinak je ok

  • Eva Přecechtělová | 3. 3. 2008 11:19

    Mám podobnou zkušenost. Pangasia jsem koupila baleného na Kauflandu a udělala ho zapečeného a byl výborný. Minulý týden jsem koupila v jednom obchodě slevněného, volně váženého, dělala jsem také smaženého a byl jak bláto a vůbec nám nechutnal.

  • Marie | 2. 3. 2008 22:21

    Mám dotaz, již dvakrát jsem koupila mražené filety sumečka pangasia a vždy chutnaly trochu po bahně, čtu chválu na tuto rybu a nevím kde dělám chybu. Nám vůbec nechutná a to pevné maso bylo pěkné bláto. Rybu jsem nechala rozmrznout a okořenila, obalila v trojbalu. Prosím poraďte !!!!

  • Alf | 12. 2. 2008 13:26

    Super... ten sós je úžasný, moc chutnalo...

  • Jitřenka Němcová | 13. 1. 2008 08:19

    Vařila jsem včera k obědu. Manželovi jsem tam dala česnek,sobě jenom ten citron a můžu říct, že to bylo svělé! Pangasius je výborná rybička, má pevné, ale velice jemné maso a během pečení se krásně prosytil vůní citronu. K tomu jsem v páře uvařila brokolici a baby karotky. Výborný dietní povánoční oběd. Dávám 1.

  • Di | 11. 1. 2008 10:08

    Raději rozmrznout, alespoň trochu, aby zbytečně nepustila hodně vody.

  • Gábina H | 11. 1. 2008 08:57

    Di, necháváte rybu rozmrznout, nebo se dá použít i mražená?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Česnek Citron Jogurt Kari Ochucená majonéza Olivový olej Pangasius Pepř mletý Petrželka Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
21
Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Ca Hoi Sot Ca Chua –…
16
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
16
Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem
Pečené papriky se sýrem,…
15
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Sumeček Pangasius pečený v alobalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact