• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šuhajdy
Napište svůj komentář k receptu

Šuhajdy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šuhajdy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      dl mléko
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžička kakao
    • 2
      lžička hnědý rum
    • 100
      g lískové oříšky nebo mandle či vlašské ořechy
    • 50
      ks papírové košíčky
  • Poleva
    • 180
      g moučkový cukr
    • 80
      g kakao
    • 200
      g ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Náplň: lískové oříšky na mírném ohni opražíme, dáme do ubrousku a odstraníme slupky. Nakonec je semeleme. Práškový cukr, mléko a vanilkový cukr - vaříme asi 5 minut. Do odloženého zamícháme máslo, kakao a vychladíme. Potom přidáme oříšky a rum. Můžeme přidat i nadrobno posekané kandované ovoce.
2
Poleva: práškový cukr, kakao a ztužený tuk smícháme ve vodní lázni. Papírové košíčky rozložíme na plech. Na dno nalijeme trochu polevy. Když trochu zchladne položíme kousek náplně a zalijeme polevou. Navrch ozdobíme oříškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

ŠUHAJDY II.

ŠUHAJDY II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 6. 1. 2008 08:45

    A já Vám paní Marcelo do nového roku přeju, abyste ve svých příspěvcích už nedělala gramatické chyby, které - souhlasím s Vámi - jsou neúctou k českému jazyku. Občas něco ujede v zápalu nad obsahem každému, ale pokud sám kritizuje ostatní tak ostrými slovy, tak by si měl dát osobně ještě větší pozor ....

  • Marsi | 6. 1. 2008 00:04

    Asi si Marcelo protirecite.Vazit si lidi nadutych (viz.vazene kucharky),se mi zda ve Vasem pripade prapodivne.Timto koncim reakci na Vase infantilni poznamky...:-) Preji vse dobre v tomto roce a siroce otevrene oci,aby jste dobre na ten Vas sve videla.

  • Marcela Machotková | 4. 1. 2008 13:31

    Vážené kuchařky, je mi Vás líto. Nadutost s jakou si chválíte nedostatky je skutečně zarážející. Přeji Vám všem, abyste co nejdříve dohlédly dál než jen do kuchyně. Svět je totiž o něco málo větší.

  • Helena K. | 3. 1. 2008 22:04

    Marsi,máte pravdu,řeší se zbytečnosti.Mimochodem jsem ráda,že jsem narazila na někoho kdo umí "ponašymu".Měla jsem babičky v Orlové a ty tak mluvily,dodnes na tu řeč vzpomínám a ráda ji slyším-zdravím!

  • Jarka z Bratislavy | 2. 1. 2008 18:08

    Mám otázku na vážené prispievateľky. Roky už chcem tie šuhajdy k Vianociam pripraviť, ale stále ma odrádza ten stužený tuk. Veď sa doňho dáva loj. Nepozná niekto nejaký iný recept (s iným druhom tuku) na tú základnú čokoládu do šuhajd? Bola by som veľmi povďačná za recept.

  • Mirka | 29. 12. 2007 14:04

    Já s Vámi naprosto Marsi souhlasím, soustredíte se na text, aby na něco nebylo zapomenuto a pochopím, že se stane chyba. Rovněž jsem ráda, když se někdo v diskuzi podělí o své zkušenosti, poradí a pokud někdo za každou cenu potřebuje v textu opravovat nedokonalosti, ať zasedne raději v lidovkám, MF dnes a i tam se najdou chyby a píší je profíci. Je to vše jen o tolerantnosti

  • Marsi | 22. 12. 2007 22:39

    Mila Marcelo,kdyz o chybach,tak co takhle "slovosled"? Take mate v textu chybu nebo je to snad preklep? (v byly receptu) Nereste prosim tyto malichernosti,ne vsichni maji titul,ale jsou to fajn lide a gramatika zde snad ani nehraje roli.Jde o recepty,kulinarske znalosti,poznatky,rady.Kdybych mela psat tak,jak mi zobak narostl (slezskym narecim-po nasymu),tak Vas asi klepne Pepina...:-Hezke vanoce.

  • Lusinda | 21. 12. 2007 15:23

    Váš příspěvek patří spíše do diskuze p.Marcelo.

  • Kuchařka on-line | 21. 12. 2007 14:09

    Chápu, ale komentáře a příspěvky uživatelů editovat nemůžeme, pouze recepty.

  • Marcela Machotková | 21. 12. 2007 12:57

    Nechci Vás otrávit, opravdu ne, myslete si něco o praštěných učitelkách, ale opakující se hrubá chyba není překlep, ale neuctivost k těm, kteří ctí pravidla českého pravopisu. Existují slovníky a není ostuda je používat. A k těm vlažským ořechům:letos někdy v listopadu či prosinci v byly receptu, který jsem komentovala a komentář byl dokonce uveřejněn (nepamatuji si název ani autora), dále například18.11.2007 10:59:00 Ludmila KonvalinkováJá jsem loni měla také potíže s moly. Letos jsem ale všude dala listy z vlažského ořechu...nebo 28.2.2006 15:51:00 František BrusákOpravdu...,ale i vlažské ořechy nebo mandle...Nezlobte se, ale musela jsem to napsat. Slibuji, že už se budu snažit, aby mě něco podobného napříště nezaskočilo, ale nevím, nevim, třeba se neovládnu:-)Znovu přeji všem pěkné svátky a nedejte se otrávit kverulanty:-)

  • Kuchařka on-line | 21. 12. 2007 12:29

    Vážená Marcelo, mýliti se je lidské... Tyto a další jiné drobné překlepy již moje oko prostě nevidí :-) Kondenzované ovoce bylo opraveno, vlažské ořechy jsem tu nenašla. Přeji pěkné vánoce.

  • Marcela Machotkova | 21. 12. 2007 11:38

    Vážení, nechci vypadat jako hnidopich, ale dost dobře si neumím představit, jak vypadá "kondenzované" ovoce. Recepty jsou schvalovány moderátory, alespoň to tak uvádíte. Dávejte na takové s prominutím pitomosti pozor. Snad nechci tak moc. Takové chyby sice nemají na výslednou chuť vliv, nicméně jsou i kuchařky, kterým takové nesmysly vadí. Zrovna jako několikrát se opakující "vlažské" ořechy... Přeji všem spokojené svátky, zdraví a stálou inspiraci v kuchyni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Pošírování Vaření Pražení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Kakao Lískové oříšky Máslo Mléko Moučkový cukr Papírové košíčky Vanilkový cukr Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

23
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Rizoto s vepřovým masem
Rizoto s vepřovým masem
12
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Šuhajdy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact