• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesné vločky

Postup přípravy receptu

1
Pražit za denního světla. Dávku suchých ovesných vloček 250-360 g nasypat v tenké vrstvě na suché rozehřáté silnostěnné dno nádoby (nerezový hrnec se sendvičovým dnem, litinová pánev apod.). Pražit středním ohřevem, lze přikrýt ze začátku na 4 minuty pokličkou. Občas míchat, sledovat barvu prachu na dně. Je nutný mírný ohřev. Po 6-7 minutách, nebo až znatelně zhnědne prach, skončí pocit vlhkého vzduchu. míchat častěji a po zhnědnutí některých vloček vysypat stranou a nechat zchladnout asi 30 minut, podle množství. Zmenšení hmotnosti asi 10%. Nejlepší výsledek je s nejsvětlejšími vločkami, v závislosti na teplotě ohřevu. Hotové müsli vyzkoušet na pocit po rozkousnutí vločky.
2
Cestovní je míněno ve smyslu jídlo na cestu. Pro snadné zažití je lepší přilít vařící vodu 420 ml, osolením a odstátím 15 minut vznikne hustá kaše. Přilitím 800 ml vařicí vody a odstátím vznikne chutnější vodová kaše. Vločky je možné zalít najednou. Umleté vločky (viz poznámka) připravit následně. Nasypat vrstvu krupičky, osolit, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy krupičky a vody pro rychlé nasáknutí vody. Promíchat, rozetřít hrudky nenasáklé krupičky.
3
Poznámka autora receptu: Název: Bircher muesli, pražené ovesné vločky. Umletá krupička (mouka) mysli mouka, musmehl. Povařením ve vodě vznikne Brenntar, Habermus, Schwarzer Brei. Pražené vločky lze jednou umlít na šrotovníku na krupičku, pocit zažití zalité kaše je příjemnější i při mírně připálených vločkach. Při pražení je nutné odstavit včas proti připálení. Podle autorova žaludku je uvedený postup vyhovující pro zažití. Vůní a chutí jde o pocit pečeného obilí. Nutné počítat s připálenou vrstvou prachu na dnu nádoby. Kaši lze různě kombinovat podle chuti, např. konzerva luštěnin, ryb, nebo rozinky a sekané oříšky. Jíst samotné suché vločky ve větším množství není nedoporučené kvůli následnému zažití - nutné dostatečně zapít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Snídaně Dopolední svačina Svačina Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ovesné vločky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
27
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Suflé Gran Moravia
Suflé Gran Moravia
Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
Sugo z rajčat
Sugo z rajčat
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sultánky
Sultánky
Sultánův poklad
Sultánův poklad
  • Recepty.cz
  • Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact