• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesné vločky

Postup přípravy receptu

1
Pražit za denního světla. Dávku suchých ovesných vloček 250-360 g nasypat v tenké vrstvě na suché rozehřáté silnostěnné dno nádoby (nerezový hrnec se sendvičovým dnem, litinová pánev apod.). Pražit středním ohřevem, lze přikrýt ze začátku na 4 minuty pokličkou. Občas míchat, sledovat barvu prachu na dně. Je nutný mírný ohřev. Po 6-7 minutách, nebo až znatelně zhnědne prach, skončí pocit vlhkého vzduchu. míchat častěji a po zhnědnutí některých vloček vysypat stranou a nechat zchladnout asi 30 minut, podle množství. Zmenšení hmotnosti asi 10%. Nejlepší výsledek je s nejsvětlejšími vločkami, v závislosti na teplotě ohřevu. Hotové müsli vyzkoušet na pocit po rozkousnutí vločky.
2
Cestovní je míněno ve smyslu jídlo na cestu. Pro snadné zažití je lepší přilít vařící vodu 420 ml, osolením a odstátím 15 minut vznikne hustá kaše. Přilitím 800 ml vařicí vody a odstátím vznikne chutnější vodová kaše. Vločky je možné zalít najednou. Umleté vločky (viz poznámka) připravit následně. Nasypat vrstvu krupičky, osolit, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy krupičky a vody pro rychlé nasáknutí vody. Promíchat, rozetřít hrudky nenasáklé krupičky.
3
Poznámka autora receptu: Název: Bircher muesli, pražené ovesné vločky. Umletá krupička (mouka) mysli mouka, musmehl. Povařením ve vodě vznikne Brenntar, Habermus, Schwarzer Brei. Pražené vločky lze jednou umlít na šrotovníku na krupičku, pocit zažití zalité kaše je příjemnější i při mírně připálených vločkach. Při pražení je nutné odstavit včas proti připálení. Podle autorova žaludku je uvedený postup vyhovující pro zažití. Vůní a chutí jde o pocit pečeného obilí. Nutné počítat s připálenou vrstvou prachu na dnu nádoby. Kaši lze různě kombinovat podle chuti, např. konzerva luštěnin, ryb, nebo rozinky a sekané oříšky. Jíst samotné suché vločky ve větším množství není nedoporučené kvůli následnému zažití - nutné dostatečně zapít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Snídaně Dopolední svačina Svačina Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ovesné vločky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Americká pizza

Americká pizza

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
13
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Suflé Gran Moravia
Suflé Gran Moravia
Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
Sugo z rajčat
Sugo z rajčat
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sultánky
Sultánky
Sultánův poklad
Sultánův poklad
  • Recepty.cz
  • Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact