• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studentský piškot
Napište svůj komentář k receptu

Studentský piškot

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studentský piškot
Studentský piškot
Studentský piškot
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • cukr krupice - množství podle váhy vajec
    • polohrubá mouka - množství podle váhy vajec
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      dl olej
    • 5
      lžíce vařící voda
    • 1
      ks studentská pečeť dle chuti, osvědčila se mi hořká (200 g)
    • tuk kulatá 22 cm

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si zvážíme vejce i se skořápkou a podle váhy vajec si odměříme váhu cukru a mouky.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme olej, vodu, polohrubou mouku s kypřidlem, čokoládu nasekanou nadrobno a nakonec tuhý sníh z bílků.
3
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180 °C) - vyzkoušíme špejlí.
4
Hotový čokoládový piškot necháme vychladnout, pak pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
5
*Jednoduchý a chuťově podobný biskupskému chlebíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zuzana | 1. 2. 2016 07:53

    delala jsem babovku, je skvela :p

  • Hanka Křičková | 22. 4. 2015 13:42

    Nevěděla jsem :-\ jestli mám zvážit vajíčka celá nebo vykleplá a tak jsem to riskla a zvážila je celá. Vážila 28 deka, tak jsem dala i tolik mouky a určitě jsem to pochopila dobře, protože studentský piškot je prostě boží mňamka :-* .

  • Iva Okatá | 20. 9. 2014 15:37

    Výborný.Přemýšlela jsem co mi připomíná a je opravdu jak biskupský chlebíček jak píše Milada.

  • Katka | 14. 1. 2014 18:00

    Buchta bude jak tak koukám pryč za chvilku a načatá čokoláda se mi tu povalovala už od mikuláše.Je dobrá. :-)

  • Milada | 18. 10. 2013 09:32

    Výborný nápad jak spotřebovat čokoládu po záruce. Je to lahodné, docela jako biskupák.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Studentská pečeť Tuk Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

126
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
17
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
15
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Studené rizoto alla mediterranea
Studené rizoto alla mediterranea
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní…
Studentské rychlolangoše
Studentské rychlolangoše
Studený pikantní bůček
Studený pikantní bůček
Sudnae s banány
Sudnae s banány
Suflé Gran Moravia
Suflé Gran Moravia
  • Recepty.cz
  • Studentský piškot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact