• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Studená polévka Tarator
Napište svůj komentář k receptu

Studená polévka Tarator

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studená polévka Tarator
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks okurka salátová
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 250
      g bílý jogurt
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko trocha
    • 1
      svazek kopr malý
    • 8
      ks vlašské ořechy 6-8
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Jogurt naředíme mlékem v poměru cca 1:2, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený).
2
Mísu vytřeme rozdrceným česnekem, přidáme omytou a nastrouhanou okurku, přilijeme jogurt, kapku olivového oleje, dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky.
3
Při podávání každou porci posypeme nahrubo nasekanými ořechy a ozdobíme tenkými plátky okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tarator

Tarator

Studená polévka z jablek

Studená polévka z jablek

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Милена | 22. 7. 2014 08:54

    Tarator je polévka... 100%. To, co Vám servírovali k grilovanému masu je salát Snežanka (Sněhurka). Ještě se této příloze říká such tarator (suchý tarator). Rozdíl je, že se dělá s odstředěného jogurtu a nepřidává se voda. Jestli mi nevěříte, tak schválně si zkuste vygooglovat obrázky, když zadáte názvy azbukou: таратор салата снежанка

  • Drahunkas
    Drahunkas | 20. 6. 2012 18:46

    Tarator je studená polévka!! Zrovna jsme jedli v restauraci a koukala jsem do své staré kuchařky a i tam je řazena do polévek... každopádně je to mňamka :-)

  • Andýs | 25. 2. 2012 12:10

    Studuji hotelovou školu a tento pokrm je opravdu polévkou. Tím nechci ovšem nikomu nic vyvracet. Řadí se mezi speciální, studené polévky a uváděli jsme si ho jako příklad spolu s již zmiňovaným Gazpacho. :-)

  • MartinV | 2. 6. 2007 10:04

    Ať je to polévka či cokoliv jiného, moc dobré to je i s čerstvou bazalkou, pokud není k mání čerstvý kopr.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:42

    Tak jsm kvůli tomu speciálně volala rodičům. Táta je Bulhar, mamka s ním v Bulharsku mnoho let žile (a vařila tam a dodnes vaří bulharská jídla). I oni mi potvrdili, že tarator je "supa", tedy polévka..... A jogurt (v Bulharsku tedy "kyselo mljako", což je něco dost jiného, než naše jogurty - snad nejblíž je mu velký selský bílý jogurt v 500g kelímku, ale stejně to není ono) se ředí vodou....

  • Jitka Bublová | 23. 5. 2007 13:52

    Před několika lety jsme byli v Bulharsku na Nesebru. Opravdu nám v restauraci předložili tarator jako polévku před hlavním jídlem.

  • Chichi | 22. 5. 2007 15:57

    V Sofii, odkud pochází můj manžel JE Tarator polévka. To, co se podává např. k masu a má obdobnou konzistenci jako tzatziky se jmenuje "Salát Sněžanka"

  • Jozef T. | 21. 5. 2007 23:02

    Dakujem za nové informácie, napriek tomu som si to opät telefonicky "overil" s manzelkou Bulharkou môjho kamaráta a tá mi to potvrdila, ze "Tarator" nie je polievka. Na nase pomery by presnejsí názov bol studená omácka. Okrem toho z vlastnej skúsenosti z Bulharska viem (nie restaurácie v hoteloch pre nasich turistov ale z domu, kde som prvý raz Tarator jedol), ze nám to prilozili ku grilovanému mäsu, ktoré sa pripravovalo v záhrade.

  • Majka Přidalová | 21. 5. 2007 15:37

    Ano, i já jogurt ředím vodou (ačkoliv v originálním receptu mám uvedeno mléko). Tak teď nevím, jestli to je polévka nebo ne :) , ale myslím, že je to jedno, ať je to co je to, dobré je to i tak :)

  • Airan | 21. 5. 2007 13:48

    Pane Jozef, a ja musim bohuzel opravit vas - v Bulharsko se tarator povazuje za polivku! Podava se pred hlavnym jidlem. Jogurt ale redime vodou, ne mlekem:-))

  • Majka Přidalová | 21. 5. 2007 09:04

    Pane Jozefe, moc se omlouvám za svou neznalost. Tarator mi přijde podobný jako Gaspacho, proto jsem jej nejspíše mylně považovala za polévku. Recept mám doma již několik desetiletí, s úspěchem jej dělám jako letní osvěžení a až nyní mě děti donutily recept prezentovat na tady v kuchařce on-line. A neurazil jste mě, naopak se ráda poučím. Aspoň budu moudřejší..:)

  • Anonym | 20. 5. 2007 19:26

    ... a jinde jako polévka.

  • Jozef T. | 20. 5. 2007 18:01

    P. Přidalová, nechcem Vás uraziť, ale "Tarator" nie je polievka. Aj ked je v tekutom stave, nepovažuje sa za polievku. Jej domovom je Albánsko a Bulharsko a je blízka príbuzná s tureckým "Cacik" a gréckym "Tzatziki". Niekde sa uvádza ako letný občerstvujúci aperitív, inde ako príoha ku grilovanému či pečenému mäsu (na Balkáne hlavne baraniemu).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Kopr Mléko Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Karamelový krém

Karamelový krém

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
21
Havajská řepa
Havajská řepa
18
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
15
Zelná polévka IV.
Zelná polévka IV.

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Studená polévka Tarator
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact