• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Štrůdlík s jablečnou nutelou
Napište svůj komentář k receptu

Štrůdlík s jablečnou nutelou

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štrůdlík s jablečnou nutelou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • těsto štrůdlové, závinové nebo listové - podle oblíbenosti
  • Nádivka
    • 1
      kg jablka
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 30
      g kakao
    • máslo
    • 250
      g cukr
    • čokoládový pudink nebo kakaový
    • ořechy na hrubo pomleté

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a přidáme pudink. Odstavíme a necháme lehce vychladit. Rozválené těsto potřeme máslem, poklademe náplň a posypeme ořechy. Zavineme a na plechu potřeme máslem nebo vajíčkem. Pečeme asi 35 minut.
2
Vyzkoušela jsem také nádivku: hrušky, bílá čokoláda, sušené mléko, vanilkový pudink: ale pozor na množství cukru - opravdu značně jsem ubrala, na hrubo pomleté mandle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Pečená kachní prsa s jablky,…

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Kynutý koláč s jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jurda Čurda | 12. 7. 2011 12:30

    Ten Štrůdl moc dobře neohodnotili že tam dali za známku: 2+. :-( Je to moc smutné. :-( V Pondělí ho dělala babička a moc se jí povedl a byl strašně vynikající. :-)

  • Miroslava Marková | 12. 11. 2007 09:57

    Vyzkoušela jsem, je to moc dobré, ale příště také nebudu dávat teplou náplň na těsto!Jo, jo, práce kvapná, málo platná!

  • Eva Červenková | 4. 9. 2007 19:30

    Prosím mám dotaz- poté co do náplně vsypeme pudink ještě vaříme- aby se ten pudink uvařil do jeho obvyklé podoby?každopádně zajímavej receptík!

  • Salome | 10. 5. 2007 09:35

    Tedy paní Markéto, po prvním přečtení mi připadalo, že je to velmi odvážná kombinace, ale zkusila jsem to. Těsto jsem použila svoje - 250 g hladké mouky, 1 Omega, 1 zakyslá smetana - a na to Vaši nádivku. Vynikající!! A taky jsem si vyzkoušela, že pomazat toto těsto ještě teplou nádivkou opravdu není dobrý nápad. :)

  • Irena Klasová | 9. 5. 2007 15:16

    Štrůdlík byl opravdu móc dobrý, boj o patky byl zvládnut, udělala jsem tři nohy z listového těsta, takže patek bylo celkem šest a nikdo o ně nebyl ochuzen :-) Dávám za 1 s hvězdičkou a vřele doporučuji:-))).

  • Světlana Čelechovská | 9. 5. 2007 09:27

    Nádivka se dá udělat dopředu a zavařit. Je v receptech pod názvem Jablečná "skoronutela"...mám s ní opravdu moc dobré zkušenosti. A dá se použít na všechno. Od nádivek přes pomazánku a nebo jenom tak.A je hned po ruce.

  • Kristýna | 8. 5. 2007 19:43

    zajímalo by me jak je to s tim pudinkem neudelaji se hrudky kdyz se tam jenom vysype prasek?

  • flowerbee | 7. 5. 2007 16:40

    Pripojuji se k dotazu..to se tam jen tak vysype pudinkovy prasek? Nemel by se rozmichat v mleku?

  • Lenka Kristová | 4. 5. 2007 23:12

    Markéto, hubnu pár kilo do plavek, ale po přečtení receptu dietu poruším :))

  • Kamila | 4. 5. 2007 16:33

    obě nádivky mě moc zaujali,dali by se použít i někam jinam??Přijde mi že do štrůdlu je jich škoda :o)))

  • ELA | 4. 5. 2007 14:57

    dámy, tento problém jsem vyřešila elegantně - dělám miništrůdlíky, každý se rozkrojí na dvě patičky a jeden vnitřní kousek (ten zase pro milovníky náplně :))

  • englicka | 4. 5. 2007 14:47

    Ano,ano jak říká paní Irenka jen pudinkový prášek..jóó tak na patky má nárok jenom ten můj :o))

  • Irena Klasová | 4. 5. 2007 13:06

    Paní Markéto, Vy mi ale děláte chutě, akorát obědvám jablko, ale štrůdlík bych si dala,nejradši mám patky, o ty je doma boj:-)) ukládám a vyzkouším.Anonyme, mám dojem, že se tam dává jen pudinkový prášek, tak jako, když se dělá nepečený jablkový dort.

  • Anonym | 4. 5. 2007 11:47

    Zní to lákavě, určitě vyzkouším. Jen mám dotaz - přidávat pudink již uvařený nebo pudinkový prášek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Vaření Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr Hořká čokoláda Jablka Kakao Máslo Ořechy Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Koláčky

Koláčky

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

BLT sendvič

BLT sendvič

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Jadran dort

Jadran dort

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

18
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
11
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Štrůdlík s jablečnou nutelou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact