• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Středomořský bažant
Napište svůj komentář k receptu

Středomořský bažant

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Středomořský bažant
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pršut
    • 5
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • červené víno
    • bouquet garni
    • tymián
    • bobkový list
    • pepř celý
    • pepř mletý
    • nové koření
    • oregáno
    • saturejka
    • bazalka
    • kapary
    • pomerančová marmeláda
    • olivový olej
  • Marináda
    • koření VŠE kromě oregána, saturejky a bazalky
    • víno
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.
2
Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé šalotky a stroužky česneku a ještě opékáme.
3
Přendáme do pekáče, vlijeme marinádu a pečeme. Postupně podléváme vodou a červeným vínem. Ke konci dochutíme oregánem, saturejkou a bazalkou a kousky masa obalíme či pokryjeme pršutem a dopečeme.
4
Omáčku v závěru trochu přisladíme pomerančovou marmeládou.
5
Podáváme nejlépe s francouzskou bagetou či italskou ciabattou, event. s opečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Středomořský pekáč

Středomořský pekáč

Bažant na pepři

Bažant na pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakub pekny | 17. 3. 2008 09:31

    fujjj

  • Patrick Schmitt | 16. 3. 2008 19:11

    Až na tu marmeládu se mi to líbí. To bych asi spíš přidal trošku pomerančové šťávy s cukrem nebo karamelem. Ještě bych chtěl udělat poznamku, že ta zkomolenina "pršut" je to, čemu se normálně říká proscuitto. Musel jsem si to vyhledat, protože mi to vůbec nic neříkalo. Znám jen italský název a jiní lidé možná také. V receptu by také mělo být uvedené, kdy se přidává divoké koření a bouquet garni, přičemže se divím, že kromě bouquetu garni se tam má přidát ještě tymián a bobkový list. Oboji je totiž součástí bouquetu garni...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Bouquet garni Červené víno Česnek Kapary Koření Nové koření Olej Olivový olej Oregáno Pepř celý Pepř mletý Pomerančová marmeláda Pršut Šalotka Saturejka Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Salát Caprese

Salát Caprese

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou
Jednohubky / chlebíčky s…
18
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
17
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
12
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
12
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Středomořský bažant
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact