• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Štramberské uši
Napište svůj komentář k receptu

Štramberské uši

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štramberské uši
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 80
      g med
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      lžíce kakao
    • 0,50
      ks citronová kůra z
    • 3
      lžička skořice
    • 4
      ks hřebíček
    • 0,25
      balení anýz
    • 1
      špetka badyán
    • 1
      špetka fenykl
    • olej na vymazání plechu + hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Koření pomeleme a společně s cukrem, kakaem a kůrou smícháme dohromady s moukou. Přidáme tekutý med a rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, vložíme do mikroténového sáčku a v chladničce necháme do druhého dne. Druhý den těsto tence vyválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 8-10 cm. Ukládáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
2
Pečeme v mírně vyhřáté troubě a když jsou okraje slabě růžové, velmi rychle špachtlí sundáváme z plechu a ihned, ještě horké na jedné straně zmáčkneme k sobě, jakoby do tvaru ucha, či takového kornoutku a vložíme do malé 2-5 cl odlivky z hrubšího skla, aby nepraskly, kde bude držet tvar a necháme vychladnout. Musíme ale po vytažení z trouby pracovat opravdu velmi rychle, jinak se kolečka lámou a nejdou svinout k sobě. Vychladlé ukládáme do krabice, jsou tvrdé, nelekáme se, za asi pět dnů změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí uši

Prasečí uši

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Kuřecí uši

Kuřecí uši

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hali | 18. 12. 2007 17:29

    A kde se da koupit badyan, nebo cim se da nahradit?

  • Maruš | 15. 12. 2006 18:59

    Uši jsem dnes upekla a čekají v krabici na to,až změknou.Chtěla bych jen dodat,že po vytažení z lednice jsem těsto nechala asi dvě hodinky v kuchyni v teple,šlo dobře rozvalovat,nebylo tak tuhé a doporučuji na plech dát papír na pečení,kolečka po upečení jdou brát přímo rukou a stáčet.

  • Maruš | 10. 11. 2006 10:43

    Více povídání,zajímavostí,popis výroby i recepty najdete na www.stramberskeusi.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Citronová kůra Fenykl Hladká mouka Hřebíček Kakao Med Moučkový cukr Olej Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Linecké banánky

Linecké banánky

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Banánovo - čokoládové řezy

Banánovo - čokoládové řezy

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
24
Krabí pomazánka
Krabí pomazánka
18
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
17
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
15
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 13. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 13. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Rudolf Hrušínský ml. (79) přiznal boj s rakovinou: Nádor plic a ledvin!

Rudolf Hrušínský ml. (79) přiznal boj s rakovinou: Nádor plic a ledvin!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

Nový díl Eroskopu: Odhalte afrodiziakum pro každé znamení! Co v posteli funguje?

  • Recepty.cz
  • Štramberské uši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact