• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šťouchanice s hovězím masem
Napište svůj komentář k receptu

Šťouchanice s hovězím masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťouchanice s hovězím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí maso
    • 50
      g máslo
    • červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn Nejlépe čerství
  • Šťouchanice
    • 1,50
      kg brambory
    • 5
      ks cibule
    • 1
      kg mrkev
    • masox
    • máslo
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso: máslo rozehřejeme a osmažíme na něm plátky posoleného a opepřeného hovězího masa, tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme rozmarýn a maso zalijeme, v poměru půl na půl, červeným vínem a vodou tak, aby maso zůstalo ponořené.
2
Dusíme 4 hodiny (lze urychlit použitím tlakového hrnce). Dle potřeba podléváme vodou a vínem. Dusíme tak dlouho až se začne maso rozpadat. Servírujeme libové kousky a šťávou z masa poléváme šťouchanici.
3
<BR>Šťouchanice: brambory, mrkev a cibuli oloupeme. Mrkev a brambory nakrájíme na větší kostky. Z cibule sloupneme i první bílou vrstvu (údajně by byla příliš tvrdá) a nakrájíme ji na čtvrtky. Vše dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Přivedeme k varu a přidáme zeleninový bujón a sůl (já to tam dala rovnou). Vaříme cca 30 minut.
4
Až je vše měkké, slijeme vodu a šťouchadlem pořádně rozšťoucháme. Přidáme trochu másla, mléka (příp. smetany) a dochutíme kapkou Maggi a pepřem.
5
<BR><BR>Recept je z pořadu ČT - U nás v Evropě, připomněl mi dětství, kdy babička vařila něco obdobného a proto jsem ho vyzkoušela.
6
<BR><BR>Doporučuji, je to velmi chutné. Pile
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kari guláš s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša Schenková | 9. 10. 2007 10:45

    dobrůtka, mňam!

  • Anonym | 8. 8. 2007 18:39

    recept mam take z poradu u nas v evrope,naprosto vynikajici,vrele doporucuji

  • Petan | 17. 1. 2007 13:11

    Fakt dobrý!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cibule Hovězí maso Maggi Máslo Masox Mléko Mrkev Pepř mletý Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Štafetky

Štafetky

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

79
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
60
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
20
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
16
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Šťouchanice s hovězím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact