• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Napište svůj komentář k receptu

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
4fotografie
Nahrát fotku
 

Skutečná pochoutka pro milovníky dobrého masa - to je steak z hovězí roštěné. Šťavnaté plátky masa doplňuje pečená zelenina - mrkev, petržel, červená řepa a brambory. Omáčka z červeného vína doladí pokrm k dokonalosti.

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks červená řepa
    • 4
      ks brambory
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      plátek hovězí roštěná
    • 2
      ks snítka tymiánu
    • 100
      ml červené víno
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Zeleninu očistěte, mrkev a petržel rozpůlte podélně, řepu nakrájejte na měsíčky, brambory na půlky, osolte a zakápněte olivovým olejem. Pečte 35–40 minut. 2. Steaky o pokojové teplotě vložte na rozpálenou pánev s olivovým olejem a z každé strany 1-2 minutu restujte.

RADA: Jak na šťavnatý steak

2
Maso vyjměte z pánve. K výpeku nalijte červené víno a přidejte tymián. Nechte odpařit alkohol, osolte, opepřete a stáhněte pánev z plotny. Přidejte máslo a za stálého míchání je rozpusťte.

RADA: Jak vybrat správný stupeň propečení steaku

3
Na talíř naservírujte pečenou zeleninu, steak a omáčku z červeného vína.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak Diane

Steak Diane

Steak s pepřovou omáčkou

Steak s pepřovou omáčkou

Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená cibule Červená řepa Červené víno Hovězí roštěná Máslo Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petržel Snítka tymiánu Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

60
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
54
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou…
Steak se smetanovo koprovou omáčkou
Steak se smetanovo koprovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact