• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté řezy
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnaté řezy

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnaté řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 250
      g tuk
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g ořechy mleté nebo strouhaný kokos
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • rybízový džem
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko
    • meruňkový kompot nebo švestkový

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na dva díly. První díl vyválíme na placku, přeneseme ji na vymazaný vysypaný plech. Natřeme na ni tenčí vrstvu džemu, pak natřeme náplň.
2
Na náplň rozložíme kompotované ovoce podle výběru a vyválíme druhou placku, položíme ji na ovoce a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Šťavnaté karbanátky

Šťavnaté karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 1. 2. 2008 16:14

    Tvaroh s pudinkem samozřejmě přislaďte dle svých chutí.Beru to 'oslazení' jako samozřejmost,proto jsem to do receptu nepřipsala.Tedy,milé kuchařky/pekařky,tu náplň si trošku oslaďte:-))

  • karolina | 1. 2. 2008 13:24

    Dnes jsem upekla - je to výborný ( poněkud pracný) moučník - dávám 1 +. S těstem se poněkud hůře pracuje, ale při vyvalování těsta jsem vál posypala mletými ořechy. Použila jsem višňový džem a kompot z jablek (čerstvá, trochu podušená ). Do tvarohu s pudinkem jsem přidala cukr - nevím, jestli tam paní Vladka cukr dává - není v receptu uvedeno. Myslím, že za chvíli moučník už nebude - je skutečně výborný.

  • Anonym | 29. 1. 2008 10:18

    Skúšala som to s kokosom, cesto sa vôbec netrhalo a koláč zmizol do druhého dňa.

  • Danka | 27. 1. 2008 15:25

    Ten váleček je dobrý typ!:-)díky!...už jsem o něm slyšela,ale zase jsem na něj zapomněla...hned v týdnu se po něm mrknu;)

  • Jana T. | 27. 1. 2008 15:08

    Ten váleček co používá Jarka mám už hodně dávno a můžu jedině doporučit. A co se receptu týká, tak bych si poradila, třeba jako Danka. Určitě bych těsto neházela do koše!!

  • Jarka O. | 27. 1. 2008 13:39

    Já jsem si na trhu koupila bezvadný váleček, který vyválí těsto přímo na plechu až do kraje.

  • Danka | 27. 1. 2008 13:24

    Tohle těsto má dobrý surovinový základ,já si ho trošinku přizpůsobila,buchta všem chutná...recepty si přece každý může upravit a vylepšit podle svých představ,ne?:-)Do odpadkového koše bych ho rozhodně nevyhodila,škoda materiálu....spodní placku jsem vytlačila rukama a vrchní nastrouhala a posypala trochou drobenky a jsem s výsledkem spokojená:)

  • Di | 27. 1. 2008 11:15

    Hodně mouky, méně tuku a ke všemu polohrubá mouka- takováto těsta se hůře válí a přenášejí. Podobně je tomu například s hraběnčinými řezy. Je dvojí pomoc. Alespoň část mouky nahradit hladkou a v každém případě těsto moc neválet, ale hodit na plech a rukama kezky rozhňahňat.

  • Vlaďka Dary | 26. 1. 2008 18:52

    Nejde vyválet?Je křehké,to je fakt.Já placku přesunuju na plech po pár kouscích,ale nikdy jsem s tím problém neměla a ve výsledku je buchta dobrá.Holt je to díky křehkosti větší piplačka...

  • Anonym | 26. 1. 2008 17:42

    Lidi nedělejte to,těsto nejde vyválet skončilo v odpadkovém koši.

  • Vlaďka Dary | 26. 1. 2008 13:01

    ořechy do těsta..

  • Anonym | 25. 1. 2008 14:20

    kam přijdou ty ořechy prosím? Do těsta, nebo do náplně? díky Iva

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Meruňkový kompot Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybízový džem Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Dalamánky z chlebové mouky

Dalamánky z chlebové mouky

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

59
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
57
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
50
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
46
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
44
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Šťavnaté řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact