• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťáva z černého rybízu
Napište svůj komentář k receptu

Šťáva z černého rybízu

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťáva z černého rybízu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl černý rybíz
    • 200
      ks černý rybíz - listy
    • 3
      kg cukr
    • 50
      g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 7. 7. 2016 22:47

    Moc dobrý, osvěžující. Hodnotím za 1*

  • Zlatka | 8. 7. 2014 10:49

    Nebyl by nějaký recept na kg, mám obraného 10 kg černého rybízu a co s tím, víno a marmeládu už jsem dělala, teď chci zkusit šťávu :-( :-(

  • Jenny04 | 5. 7. 2014 17:43

    Výborný recept,vařím už druhou várku...Sirup je skvělý! Díky O:-)

  • MJG | 26. 6. 2014 10:10

    Toto je super recept. Loni jsem to vyzkousela, dnes jdu na to znovu. Rybiz uz mame zraly <:-)

  • J.Tereza | 26. 6. 2011 08:06

    Jirko, je to dobre napísané...ide tam 3 dl bobulí čiernych ríbezlí.

  • Tereza T
    Tereza T | 22. 6. 2011 11:56

    Recept je stejný jako ve staré verzi.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:10

    ...množství bobulí 3 dl :-\ ..., já si to přesně nepamatuji, ale 3 dl určitě ne ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:08

    ...jasně, že jo ;-) :-D

  • Marie L. | 3. 7. 2007 14:49

    A co ten keř bez listí, ten to přežije?

  • Jana Kozlová | 1. 7. 2007 21:34

    Udělala jse toho ze 3 dávek bylo toho skoro 15 litru tak jsme na zimu zásobeni. a nevěřeicím říkám taky jsem trochu váhala ale je to LAHUDKA není to žádný čaj.ale opravdu štáva. to listi dělá zázraky

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 07:14

    Alčo, nevarenú lisovanú šťavu robím z červených ríbezlí ( tiež som pridala recept ). A keďže čierných ríbezlí mám podstatne menej a tie červené šetrím aj na iné veci, robím z čiernych takýmto spôsobom.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:24

    Tohle dělala moje babča a je vnikající

  • Pavlína Svitáková | 18. 5. 2006 14:28

    Anonym jsem já !

  • Anonym | 18. 5. 2006 14:20

    Já také dělám SIRUP z rybízu jako p.Alča a ten se taky potom ředí vodou.Toto jsem nezkoušela,ale v tomto receptu ,při spotřebě 3 dl rybízu ,máme spoustu šťávy částečně naředěné!Takže je to fakt bezva recept i pro ty, kdo nemají moc rybízu.A věřím Terezce,že bude určitě fajn.A správně píše název receptu - ŠŤÁVA z rybízu!!!:-)

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 14:11

    Mě to láká kvůli tomu, že klasická rybízová šťáva mi někdy zrosolovatěla právě tím, že byla moc hustá. Nešlo to z lahví dostat:-(

  • Alča | 18. 5. 2006 13:44

    Myslím, že zůstanu u svého receptu, kde se vylisovaná šťáva nevaří a nezničí se tím všechny vitamíny. Toto je opravdu ovocný čaj :-)

  • Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 13:31

    Nie je, skúste a uvidíte : )))

  • Alča | 18. 5. 2006 13:15

    Nevím nevím, ale tohle je jen ochucená sladká voda, šťáva se vyrábí vylisováním rybízu, nebo aspoň u nás se to tak dělá leta.

  • Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 12:32

    Lístie je tam kvôli chuti aj sile, pretože je tu len 3 dl bobulí a 3 l vody. Šťava by bola veľmi slabá. To lístie samozrejme umyť, dodá chuť aj vôňu. Listy sa vyvaria, podobne ako keď sa robí ovocný čaj. Zároveň je to recept dobrý preto, lebo použijete málo bobulí a dostanete veľa šťavy. A je chutná.

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 11:29

    Děkuji Lado za dotaz, zdraví Evča :o)

  • Lada Kovářová | 18. 5. 2006 11:26

    Terezko, a to listí se s bobulkami vaří z jakého důvodu? Kvůli chuti?

  • Kuchařka on-line | 16. 5. 2006 10:10

    Právě byla podkategorie "Sirupy, vína, likéry..." přeřazena do kategorie "Zavařujeme".

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:54

    Prosím kuchařku on-line o preradenie do kategórie zaváranie. Je to šťava, ktorá sa pridáva do vody na pitie. Ako sirup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Černý rybíz - listy Cukr Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Špaldové housky

Špaldové housky

Domácí koblížky od babičky

Domácí koblížky od babičky

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

123
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
115
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
88
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
54
Ovesná kaše proteinová
Ovesná kaše proteinová
45
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Štafetky
Štafetky
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Šťáva z černého rybízu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact