• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťáva z černého rybízu
Napište svůj komentář k receptu

Šťáva z černého rybízu

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťáva z černého rybízu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl černý rybíz
    • 200
      ks černý rybíz - listy
    • 3
      kg cukr
    • 50
      g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 7. 7. 2016 22:47

    Moc dobrý, osvěžující. Hodnotím za 1*

  • Zlatka | 8. 7. 2014 10:49

    Nebyl by nějaký recept na kg, mám obraného 10 kg černého rybízu a co s tím, víno a marmeládu už jsem dělala, teď chci zkusit šťávu :-( :-(

  • Jenny04 | 5. 7. 2014 17:43

    Výborný recept,vařím už druhou várku...Sirup je skvělý! Díky O:-)

  • MJG | 26. 6. 2014 10:10

    Toto je super recept. Loni jsem to vyzkousela, dnes jdu na to znovu. Rybiz uz mame zraly <:-)

  • J.Tereza | 26. 6. 2011 08:06

    Jirko, je to dobre napísané...ide tam 3 dl bobulí čiernych ríbezlí.

  • Tereza T
    Tereza T | 22. 6. 2011 11:56

    Recept je stejný jako ve staré verzi.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:10

    ...množství bobulí 3 dl :-\ ..., já si to přesně nepamatuji, ale 3 dl určitě ne ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:08

    ...jasně, že jo ;-) :-D

  • Marie L. | 3. 7. 2007 14:49

    A co ten keř bez listí, ten to přežije?

  • Jana Kozlová | 1. 7. 2007 21:34

    Udělala jse toho ze 3 dávek bylo toho skoro 15 litru tak jsme na zimu zásobeni. a nevěřeicím říkám taky jsem trochu váhala ale je to LAHUDKA není to žádný čaj.ale opravdu štáva. to listi dělá zázraky

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 07:14

    Alčo, nevarenú lisovanú šťavu robím z červených ríbezlí ( tiež som pridala recept ). A keďže čierných ríbezlí mám podstatne menej a tie červené šetrím aj na iné veci, robím z čiernych takýmto spôsobom.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:24

    Tohle dělala moje babča a je vnikající

  • Pavlína Svitáková | 18. 5. 2006 14:28

    Anonym jsem já !

  • Anonym | 18. 5. 2006 14:20

    Já také dělám SIRUP z rybízu jako p.Alča a ten se taky potom ředí vodou.Toto jsem nezkoušela,ale v tomto receptu ,při spotřebě 3 dl rybízu ,máme spoustu šťávy částečně naředěné!Takže je to fakt bezva recept i pro ty, kdo nemají moc rybízu.A věřím Terezce,že bude určitě fajn.A správně píše název receptu - ŠŤÁVA z rybízu!!!:-)

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 14:11

    Mě to láká kvůli tomu, že klasická rybízová šťáva mi někdy zrosolovatěla právě tím, že byla moc hustá. Nešlo to z lahví dostat:-(

  • Alča | 18. 5. 2006 13:44

    Myslím, že zůstanu u svého receptu, kde se vylisovaná šťáva nevaří a nezničí se tím všechny vitamíny. Toto je opravdu ovocný čaj :-)

  • Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 13:31

    Nie je, skúste a uvidíte : )))

  • Alča | 18. 5. 2006 13:15

    Nevím nevím, ale tohle je jen ochucená sladká voda, šťáva se vyrábí vylisováním rybízu, nebo aspoň u nás se to tak dělá leta.

  • Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 12:32

    Lístie je tam kvôli chuti aj sile, pretože je tu len 3 dl bobulí a 3 l vody. Šťava by bola veľmi slabá. To lístie samozrejme umyť, dodá chuť aj vôňu. Listy sa vyvaria, podobne ako keď sa robí ovocný čaj. Zároveň je to recept dobrý preto, lebo použijete málo bobulí a dostanete veľa šťavy. A je chutná.

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 11:29

    Děkuji Lado za dotaz, zdraví Evča :o)

  • Lada Kovářová | 18. 5. 2006 11:26

    Terezko, a to listí se s bobulkami vaří z jakého důvodu? Kvůli chuti?

  • Kuchařka on-line | 16. 5. 2006 10:10

    Právě byla podkategorie "Sirupy, vína, likéry..." přeřazena do kategorie "Zavařujeme".

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:54

    Prosím kuchařku on-line o preradenie do kategórie zaváranie. Je to šťava, ktorá sa pridáva do vody na pitie. Ako sirup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Černý rybíz - listy Cukr Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Marinované buřty

Marinované buřty

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

133
Houbový guláš
Houbový guláš
110
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
58
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…
37
Pórková polévka s chorizem
Pórková polévka s…
32
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Deváté výročí svatby Honzy Musila s partnerem Jakubem: Dosud neviděné fotky z veselky!

Deváté výročí svatby Honzy Musila s partnerem Jakubem: Dosud neviděné fotky z veselky!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Štafetky
Štafetky
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Šťáva z černého rybízu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact