• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šťáva z černého rybízu
Napište svůj komentář k receptu

Šťáva z černého rybízu

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťáva z černého rybízu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl černý rybíz
    • 200
      ks černý rybíz - listy
    • 3
      kg cukr
    • 50
      g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 7. 7. 2016 22:47

    Moc dobrý, osvěžující. Hodnotím za 1*

  • Zlatka | 8. 7. 2014 10:49

    Nebyl by nějaký recept na kg, mám obraného 10 kg černého rybízu a co s tím, víno a marmeládu už jsem dělala, teď chci zkusit šťávu :-( :-(

  • Jenny04 | 5. 7. 2014 17:43

    Výborný recept,vařím už druhou várku...Sirup je skvělý! Díky O:-)

  • MJG | 26. 6. 2014 10:10

    Toto je super recept. Loni jsem to vyzkousela, dnes jdu na to znovu. Rybiz uz mame zraly <:-)

  • J.Tereza | 26. 6. 2011 08:06

    Jirko, je to dobre napísané...ide tam 3 dl bobulí čiernych ríbezlí.

  • Tereza T
    Tereza T | 22. 6. 2011 11:56

    Recept je stejný jako ve staré verzi.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:10

    ...množství bobulí 3 dl :-\ ..., já si to přesně nepamatuji, ale 3 dl určitě ne ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:08

    ...jasně, že jo ;-) :-D

  • Marie L. | 3. 7. 2007 14:49

    A co ten keř bez listí, ten to přežije?

  • Jana Kozlová | 1. 7. 2007 21:34

    Udělala jse toho ze 3 dávek bylo toho skoro 15 litru tak jsme na zimu zásobeni. a nevěřeicím říkám taky jsem trochu váhala ale je to LAHUDKA není to žádný čaj.ale opravdu štáva. to listi dělá zázraky

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 07:14

    Alčo, nevarenú lisovanú šťavu robím z červených ríbezlí ( tiež som pridala recept ). A keďže čierných ríbezlí mám podstatne menej a tie červené šetrím aj na iné veci, robím z čiernych takýmto spôsobom.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:24

    Tohle dělala moje babča a je vnikající

  • Pavlína Svitáková | 18. 5. 2006 14:28

    Anonym jsem já !

  • Anonym | 18. 5. 2006 14:20

    Já také dělám SIRUP z rybízu jako p.Alča a ten se taky potom ředí vodou.Toto jsem nezkoušela,ale v tomto receptu ,při spotřebě 3 dl rybízu ,máme spoustu šťávy částečně naředěné!Takže je to fakt bezva recept i pro ty, kdo nemají moc rybízu.A věřím Terezce,že bude určitě fajn.A správně píše název receptu - ŠŤÁVA z rybízu!!!:-)

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 14:11

    Mě to láká kvůli tomu, že klasická rybízová šťáva mi někdy zrosolovatěla právě tím, že byla moc hustá. Nešlo to z lahví dostat:-(

  • Alča | 18. 5. 2006 13:44

    Myslím, že zůstanu u svého receptu, kde se vylisovaná šťáva nevaří a nezničí se tím všechny vitamíny. Toto je opravdu ovocný čaj :-)

  • Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 13:31

    Nie je, skúste a uvidíte : )))

  • Alča | 18. 5. 2006 13:15

    Nevím nevím, ale tohle je jen ochucená sladká voda, šťáva se vyrábí vylisováním rybízu, nebo aspoň u nás se to tak dělá leta.

  • Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 12:32

    Lístie je tam kvôli chuti aj sile, pretože je tu len 3 dl bobulí a 3 l vody. Šťava by bola veľmi slabá. To lístie samozrejme umyť, dodá chuť aj vôňu. Listy sa vyvaria, podobne ako keď sa robí ovocný čaj. Zároveň je to recept dobrý preto, lebo použijete málo bobulí a dostanete veľa šťavy. A je chutná.

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 11:29

    Děkuji Lado za dotaz, zdraví Evča :o)

  • Lada Kovářová | 18. 5. 2006 11:26

    Terezko, a to listí se s bobulkami vaří z jakého důvodu? Kvůli chuti?

  • Kuchařka on-line | 16. 5. 2006 10:10

    Právě byla podkategorie "Sirupy, vína, likéry..." přeřazena do kategorie "Zavařujeme".

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:54

    Prosím kuchařku on-line o preradenie do kategórie zaváranie. Je to šťava, ktorá sa pridáva do vody na pitie. Ako sirup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Černý rybíz - listy Cukr Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
28
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Štafetky
Štafetky
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Šťáva z černého rybízu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact