• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Napište svůj komentář k receptu

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks jablka
    • 2
      l bezinky 1-2
    • 2
      ks pomeranč
    • 1
      ks citron
    • 1
      l voda
    • 750
      g cukr (Já opět dávám fruktózu nebo hroznový cukr)
    • med Případně

Postup přípravy receptu

1
Omytá jablka rozkrájet, vyndat jadřince, podlít vodou a přivést k varu (udržet jen v mírném klokotu) - nemíchat, aby z toho nebyla kaše. Přidat oprané bobulky, přiklopit a nechat 5 min. dusit. Přiklopené nechte vychladnout. Směs propasírujte přes síto (ne kov!!!) nebo utěrku - směs ale nevyhazujte!!!! Šťávu v čistém hrnci vařte a pomalu dávejte cukr. Po rozpuštění přidejte vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu, nakonec med. Jakmile se začne vařit, ihned odstavte a přelejte do lahví, uzavřete a otočte dnem nahoru.
2
Tohle je sice malinko složitější, ale neskutečně dobré, děti jinou šťávu nechtěly, takže jsem vlastně této šťávy dělala daleko víc než té čisté - ta byla spíš jako opravdu na léčeni neduhů. Tahle štáva je i do čaje výborná nebo do minerálek.
3
Osladíte s ní i bylinkový čaj. Jo a ze zbytku toho pasírování normálně udělejte marmeládu - nemá chybu - klidně tam přidejte i čerstvé ty samé ingredience a marmeládu asi děláte, takže postup je tentýž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Limonáda z červených pomerančů

Limonáda z červených pomerančů

Koláč z červených pomerančů

Koláč z červených pomerančů

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 8. 2016 19:13

    Šťávu jsem nechala z povařeného ovoce vykapat, jen jsem to trochu zmáčkla. Do marmelády jsem pak propasírovala zbytek...

  • MJG | 9. 10. 2013 11:11

    Tak jsem to letos konecne vyrobila a je to skvele. Vsem stava moc chutna. <:-)

  • Anna | 24. 9. 2012 21:42

    No těch 750kg cukru to je bomba! :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Citron Cukr Jablka Med Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
24
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Bývalá manželka Kevina Costnera: Svatba! Vzala si o 21 let mladšího finančníka

Bývalá manželka Kevina Costnera: Svatba! Vzala si o 21 let mladšího finančníka

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Štafetky
Štafetky
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
  • Recepty.cz
  • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact