• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelníky s bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské zelníky s bramborami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské zelníky s bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 250
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce škrob 3-4
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • máslo Nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli. Spolu se zelím ji vmícháme do nastrouhaných brambor. Hmotu zahustíme škrobem, přidáme vejce, osolíme a vše důkladně promícháme. Ve velké litinové pánvi rozpustíme 2 lžíce tuku.
2
Po lžících do něj dáme těsto, vytvarujeme a placky smažíme dozlatova při nízké teplotě asi 4 minuty z každé strany. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Zelníky rozdělíme na talíře a ozdobíme listovým salátem. Velice chutnají také s jogurtovým dipem, ochuceným zelenými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelníky

Zelníky

Zelníky - karbanátky se zelím

Zelníky - karbanátky se zelím

Staročeské kostky

Staročeské kostky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hellen | 19. 9. 2016 19:24

    Holt :-P

  • jory | 20. 4. 2012 12:49

    Udělala jsem dvojnásovnou dávku na titanové pánvi zcela bez tuku. Smažila jsem pomalu, cca 4 min. jedna strana. Přidala jsem majoránku, a místo škrobu trochu hladké mouky. Byly výborné, zařazuji do našeho jídelníčku.

  • Kajkajak | 8. 4. 2012 18:53

    POMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC jak muzu odstranit hodnoceni receptu ???? omylem jsem zmackla pet .... jako ze nejvic bodu ..... moc se omlouvam .... muze mi nekdo pomoci

  • miisicka | 28. 10. 2011 14:03

    MOc dobré, akorát strašně mastné, dávala jsem vysušit do ubrousků, ale i tak, řekla bych, že to bylo mastnější než bramboráky, ale vynikající - hold česká kuchyně!

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 15:19

    Zelníky dělám podobné, ale nedávám vůbec brambory a místo škrobu dávám polohr. mouku. Přidám drcený kmín, pepř a česnek. A rázem je z toho bramborák bez brambor.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kysané zelí Máslo Škrob Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Kokosky II.

Kokosky II.

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

59
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
11
Mletá roláda s hermelínem
Mletá roláda s hermelínem

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský guláš
Staročeský guláš
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelníky s bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact