• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská svíčková bez masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská svíčková bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 10
      ks pepř celý
    • 8
      ks nové koření
    • 7
      ks bobkový list
    • 1
      kostka masox
    • 2
      kelímek šlehačka (á 250 ml)
    • mléko trochu
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru a uděláme karamel. Zalijeme 0,5 l vody, když se začne vařit dáme koření + kostku masoxu a 2-3 lžíce octa.
2
Vyndáme koření, necháme vychladnout a rozmixujeme. Pak dáme vařit a rozmícháme 2 lžíce hořčice + mouku povaříme a zalijeme 2 šlehačkami, hned vypnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

Staročeská krupicová hlavička

Staročeská krupicová hlavička

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dejna | 10. 10. 2016 10:51

    Recept e zvláštně napsaný. Dáme na stranu zeleninu, pak dáme vařit cukr s vodou a kořením a pak rozmixujeme? Budiž. Recept zrovna zkouším. V ingrediencích je psaná cibule, v postupu už ne. Samozřejmě jsem na ní zapoměla. :D Hořčici tam nedám, ale dám víno. :) :-)

  • nauč se číst | 14. 2. 2016 21:33

    Je tam celý pepř ne mletý!

  • BronislavaP
    BronislavaP | 22. 1. 2016 21:42

    Omáčka byla dobrá i bez celeru, ale souhlasím s tím, že s celerem by chutnala jako svíčková více...Hořčice mi v ní nevadila. Vařila jsem bez masoxu nebo vývaru a vůbec to na chuti neubralo. Takže za mě spokojenost :-)

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • Janča | 6. 11. 2014 10:12

    Chtěla bych vydět jak počítáte mletý pepř!!!!!!!! :-D :-D

  • Maxwell | 31. 12. 2013 16:57

    Masox je náhrada za vývar, který je samozřejmě lepší než voda, ovšam vývar, je vývar. Proč tam není celer to fakt nevím. Jinak podle gusta, my přidáváme třeba na nudličky lovečák, nebo pár plátků slaniny. Zahušťujeme zásmažkou z hladké mouky(jen lehce). A třeba bobkový list vůbec nepoužíváme zato do toho dávám třeba já osobně 100 - 150ml suchého vína.Decentně to okyselí a přidá chuť i jemnost.

  • kajka001
    kajka001 | 17. 7. 2013 07:17

    Tuhle dobrotu si vařím káždých 14 dní alespoň jednou (-:

  • anička | 27. 3. 2013 15:21

    a sekana neni maso??? :-D

  • nataliya | 29. 5. 2012 14:01

    to neni maso to je sekana;;;;

  • recepty73
    recepty73 | 14. 2. 2011 06:43

    Ivo,to je sekaná,která se peče mimo,já jí používám jako knedlík(přílohu) ;-) ,svíčková se vaří zvlášť ;-) ... .

  • Ivana Přikrylová | 13. 2. 2011 23:36

    v názvu je uvedeno svíčková bez masa a na fotce jsou dva plátky masa, tak tomu teda nerozumím

  • recepty73
    recepty73 | 12. 2. 2011 19:43

    ...už při restování zeleniny jsem postrádal vůni celeru,takže jsem ho dodal :-( a odebral jsem porci na zkoušku s hořčicí ...:-! ,o masoxu ani nemluvím :-(

  • Alice | 8. 2. 2011 12:59

    Tohle a svíčková =-O ,ani náhodou!Celer chybí,naopak hořčice a masox přebývá :-( .

  • Dana Vaňková | 11. 12. 2008 09:29

    Nejak tam postrádám celer. Myslela jsem, ze základ svíckové je práve on.

  • Zdenka Korábová | 6. 5. 2008 12:59

    Jen malá připomínka či dotaz - kde se ve staročeské kuchyni vzal MASOX

  • Ilona | 6. 5. 2008 12:44

    z cukru se dělá karamel kvůli barvě,aby omáčka nebyla tak světlá.

  • Anina | 20. 9. 2006 20:17

    Naučila jsem se jí trochu jinak,podle jiné kuchařky. Nedávám tam ani cukr, a ani hořtici, to jsem nikde nečetla. Smetanu, nebo šlehačku to jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Masox Mléko Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

57
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s…
52
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s…
39
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
37
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…
27
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact