• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská svíčková bez masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 86
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská svíčková bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 10
      ks pepř celý
    • 8
      ks nové koření
    • 7
      ks bobkový list
    • 1
      kostka masox
    • 2
      kelímek šlehačka (á 250 ml)
    • mléko trochu
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru a uděláme karamel. Zalijeme 0,5 l vody, když se začne vařit dáme koření + kostku masoxu a 2-3 lžíce octa.
2
Vyndáme koření, necháme vychladnout a rozmixujeme. Pak dáme vařit a rozmícháme 2 lžíce hořčice + mouku povaříme a zalijeme 2 šlehačkami, hned vypnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

Staročeská krupicová hlavička

Staročeská krupicová hlavička

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dejna | 10. 10. 2016 10:51

    Recept e zvláštně napsaný. Dáme na stranu zeleninu, pak dáme vařit cukr s vodou a kořením a pak rozmixujeme? Budiž. Recept zrovna zkouším. V ingrediencích je psaná cibule, v postupu už ne. Samozřejmě jsem na ní zapoměla. :D Hořčici tam nedám, ale dám víno. :) :-)

  • nauč se číst | 14. 2. 2016 21:33

    Je tam celý pepř ne mletý!

  • BronislavaP
    BronislavaP | 22. 1. 2016 21:42

    Omáčka byla dobrá i bez celeru, ale souhlasím s tím, že s celerem by chutnala jako svíčková více...Hořčice mi v ní nevadila. Vařila jsem bez masoxu nebo vývaru a vůbec to na chuti neubralo. Takže za mě spokojenost :-)

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • Janča | 6. 11. 2014 10:12

    Chtěla bych vydět jak počítáte mletý pepř!!!!!!!! :-D :-D

  • Maxwell | 31. 12. 2013 16:57

    Masox je náhrada za vývar, který je samozřejmě lepší než voda, ovšam vývar, je vývar. Proč tam není celer to fakt nevím. Jinak podle gusta, my přidáváme třeba na nudličky lovečák, nebo pár plátků slaniny. Zahušťujeme zásmažkou z hladké mouky(jen lehce). A třeba bobkový list vůbec nepoužíváme zato do toho dávám třeba já osobně 100 - 150ml suchého vína.Decentně to okyselí a přidá chuť i jemnost.

  • kajka001
    kajka001 | 17. 7. 2013 07:17

    Tuhle dobrotu si vařím káždých 14 dní alespoň jednou (-:

  • anička | 27. 3. 2013 15:21

    a sekana neni maso??? :-D

  • nataliya | 29. 5. 2012 14:01

    to neni maso to je sekana;;;;

  • recepty73
    recepty73 | 14. 2. 2011 06:43

    Ivo,to je sekaná,která se peče mimo,já jí používám jako knedlík(přílohu) ;-) ,svíčková se vaří zvlášť ;-) ... .

  • Ivana Přikrylová | 13. 2. 2011 23:36

    v názvu je uvedeno svíčková bez masa a na fotce jsou dva plátky masa, tak tomu teda nerozumím

  • recepty73
    recepty73 | 12. 2. 2011 19:43

    ...už při restování zeleniny jsem postrádal vůni celeru,takže jsem ho dodal :-( a odebral jsem porci na zkoušku s hořčicí ...:-! ,o masoxu ani nemluvím :-(

  • Alice | 8. 2. 2011 12:59

    Tohle a svíčková =-O ,ani náhodou!Celer chybí,naopak hořčice a masox přebývá :-( .

  • Dana Vaňková | 11. 12. 2008 09:29

    Nejak tam postrádám celer. Myslela jsem, ze základ svíckové je práve on.

  • Zdenka Korábová | 6. 5. 2008 12:59

    Jen malá připomínka či dotaz - kde se ve staročeské kuchyni vzal MASOX

  • Ilona | 6. 5. 2008 12:44

    z cukru se dělá karamel kvůli barvě,aby omáčka nebyla tak světlá.

  • Anina | 20. 9. 2006 20:17

    Naučila jsem se jí trochu jinak,podle jiné kuchařky. Nedávám tam ani cukr, a ani hořtici, to jsem nikde nečetla. Smetanu, nebo šlehačku to jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Masox Mléko Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

45
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
41
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
40
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
27
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
24
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Jiří Lábus (75): Konec s hraním v seriálech! Řekl důvod

Jiří Lábus (75): Konec s hraním v seriálech! Řekl důvod

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact