• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Staročeská pochoutka v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská pochoutka v římském hrnci

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská pochoutka v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 0,50
      kg kysané zelí
    • 6
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Před podáváním, nebo i v průběhu pečené můžeme vše zamíchat dohromady. Pro ty, kdo nemají římský hrnec, stačí brambory uvařit ve slupce do poloměka a zapéct v normálním pekáčku asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tarari . | 29. 2. 2008 16:06

    Tak včera jsem vařila a musím dát jedničku. Moc chutnalo! Přidala jsem pouze česnek, neboť jsme česnekoví!

  • Zdenka Hanušová | 30. 1. 2008 06:38

    Aleno, musím říct, že se mi tohle nikdy nestalo, že by se mi brambory nedovařily, naopak, když jsem je dělala s nějkým masem, tak měly výbornou chuť. Je třeba dodržet půlhodinové namočení hrnce před použitím a dát hrnec do studené trouby a teprve pak ji zapnout. Peču brambory s masem klidně na 200st.

  • alena | 29. 11. 2007 21:49

    Hrnec jsem si nadělila vloni pod stromeček, jednou vyzkoušela a brambory po 2 hodinách dovařovala v hrnci. V návodu udávali teplotu 150-170 st. Bylo to málo. Zkušenější prosím poraďte- jak teplo a jak dlouho?děkuji

  • kiáý řřžtt | 28. 11. 2007 11:25

    ghztgref

  • Jitka Malinová | 8. 2. 2007 11:24

    Doplním zimní a rychlejší variantu, kterou jsem minulý týden vyzkoušela, když jsem neměla možnost koupit mleté maso a tak jsem v lahůdkách zakoupila 3 jitrnice a vymačkala je na pánvičku lehce prohřát a pak šup s tím na brambory.

  • Marie Pospíšilová | 19. 10. 2006 06:14

    V římském hrnci peču vždy maso i s přílohou: na dno dám brambory, na ně bylinky, paličku česneku překrojenou na půl (pro vůni) a na to maso (kuře, vepřové...) podle chuti. Poklást plátky másla a jídlo je hotovo. Navíc nepotřebuji další hrnec na brambory a dá se servírovat i z římského hrnce.

  • Hana Rožníčková | 18. 10. 2006 09:06

    Už jsem si to dala do oblíbených a určitě brzy vyzkouším. Poslední dobou jsem si římák móc oblíbila.Líbí se mi na tom to, že to člověk strčí do trouby a hodinku či dvě má pro sebe ( ženská jde dělat jinou práci, chlap lehne k televizi...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Kysané zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance a la Jamie Oliver
28
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
24
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
21
Čočkový dhál
Čočkový dhál
20
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Staročeská pochoutka v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact