• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Srbský džuveč
Napište svůj komentář k receptu

Srbský džuveč

autor: Mister Yoda
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srbský džuveč
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 1000
      g vepřový bůček
    • 500
      g cibule
    • 250
      g sádlo
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • sůl
    • 500
      ml voda
    • 600
      g paprika
    • 500
      g rajčata
    • 150
      g rajský protlak
    • 50
      g česnek
    • 200
      g rýže
    • 10
      g petrželová nať

Postup přípravy receptu

1
Očištěný, opláchnutý a kostí zbavený bůček nakrájíme nebo nasekáme na drobné kousky.
2
Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova na polovině dávky tuku. Do základu přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou, podusíme, mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Během dušení párkrát promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
3
Zeleninu - rajčata nakrájená na kousky, paprika na proužky - osmahneme na druhé polovině tuku, ochutíme ji třeným česnekem, rajčatovým protlakem a přidáme k masu.
4
Rýži přebereme, dobře propláchneme a promícháme ji s masem. Pokrm zavaříme, přikryjeme poklicí a v troubě dodusíme do měkka.
5
Hotový džuveč podáváme posypaný opláchnutou petrželovou natí.
6
Jako doplněk můžeme podávat chléb nebo slané rohlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Srbský vepřový guláš

Srbský vepřový guláš

Džuveč II.

Džuveč II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Mletá paprika Paprika Pepř mletý Petrželová nať Rajčata Rajský protlak Rýže Sádlo Sůl Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Thajská polévka

Thajská polévka

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

267
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
71
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
19
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
18
French toast
French toast

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Tereza Mátlová: Proč chodí o berlích! A slova o zásnubách

Tereza Mátlová: Proč chodí o berlích! A slova o zásnubách

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Srbský džuveč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact