• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Napište svůj komentář k receptu

Špízy pečené na bramborách (i z remosky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Množství je orientační:
    • 400
      g vepřové maso nebo drůbeží, cca
    • 1
      ks pikantní klobása papriková, maďarská...
    • 2
      ks špekáček
    • cibule
    • 2
      ks paprika nebo cuketa, patizon...
    • 150
      g vepřová slanina anglická, moravská...
    • uzený špek
    • brambory malé, pro 3 osoby
    • sůl
    • koření dle chuti - paprika, pepř, grilovací, gyros...

Postup přípravy receptu

1
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle vlastní chuti (pepř, drcený kmín, paprika...). Nové brambory jen omyjeme, pozdní můžeme, ale nemusíme loupat, záleží na tom, v jaké kondici je slupka.
2
Maso si pokrájíme na plátky a ty pak na kostky, které osolíme a opepříme. Kvalitní uzeninu pokrájíme na plátky, kolečka. Papriku s cibulí očistíme a pokrájíme na plátky, velkou cibuli můžeme rozkrojit na čtvrtky a rozebrat na dílky. Pak vše střídavě napichujeme na kuchyňské jehly, okořeníme a naskládáme na připravené brambory.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Není nutné mastit ani brambory, ani špízy, uzenina pustí tuku pod brambory dostatek a stejně tak i zelenina a s masem pustí dostatek šťávy, takže ani nepodléváme.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, zprvu zakryté, cca 45 minut, pak odkryjeme a dopékáme pár minut dozlatova. V remosce jsem pekl od zapnutí necelou hodinku.

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

5
Podáváme se zeleninovým salátem, různými svěžími dipy ze zakysané smetany...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Kuřecí špíz se švestkami II.

Kuřecí špíz se švestkami II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Koření Paprika Pikantní klobása Špekáček Sůl Uzený špek Vepřová slanina Vepřové maso

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Rychlá pikantní pomazánka na jednohubky

Rychlá pikantní pomazánka na…

Salátový dresing

Salátový dresing

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

84
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Špízový šalát
Špízový šalát
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy i s přílohou
Špízy i s přílohou
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact