• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátový štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Špenátový štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátový štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení listové těsto
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 8
      stroužek česnek 6-8, velké
    • 10
      ks krabí tyčinky 8-10
    • 6
      lžíce strouhanka
    • sůl
    • 1
      ks cibule větší
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 20
      g hladká mouka na vyválení těsta

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli a přidáme nerozmražený špenátový protlak. Průběžně špenát mícháme a jakmile povolí, zahustíme ho 1 vejcem a osolíme podle chuti. Přidáme rozmačkané stroužky česneku, zamícháme, hrnec odstavíme a necháme špenát vychladnout.
2
Listové těsto rozdělíme na 2 části (pro 2 šišky štrůdlu). Těsto rozválíme jako na štrůdl (cca 35x35 cm). Na plochu cca 30x30 cm nasypeme 3 lžíce strouhanky. Na strouhanku přidáme 1/2 zcela vychladlého špenátu. Na špenát rozložíme kolečka ze 4-5 krabích tyčinek (cca 1 cm široká). Těsto srolujeme do šišky a pečlivě spojíme kraje, aby náplň při pečení nevytekla. Připravené 2 šišky položíme na pekáč a potřeme rozkvedlaným vejcem.
3
Pečeme při 180 °C cca 25-30 minut, dozlatova. Krájíme mírně vychladlé.
4
Špenátový štrůdl je chutný i studený. Místo štrůdlových šišek lze připravit 12 ks špenátových pirožků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátový nákyp II.

Špenátový nákyp II.

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Perský špenátový krém

Perský špenátový krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Erulda | 9. 5. 2013 01:35

    Recept velmi chválím! :)

  • Kristýna Novotná | 18. 2. 2009 23:05

    Recept je dobrý. Jen více než teplý mi chutná jako studený, ale to je individuální :)

  • Jana Vondráčková | 21. 5. 2005 14:25

    Je to vynikající. A já jsem to použila také jako přílohu ke Staročeské vepřové kýtě /recept také na těchto stránkách/. Dle mého manžela už ke kýtě nechce jinou přílohu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Pečivo Z mouky/obilovin Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Krabí tyčinky Listové těsto Rostlinný olej Špenátový protlak - mražený Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

63
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
33
Černé trubičky
Černé trubičky
25
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
16
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
15
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Špenátový štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact