• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátové lívance s mlékem
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové lívance s mlékem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      ml špenátový protlak
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek - nastrouhaný
    • muškátový květ - špetka (není nutný)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 220
      g hladká mouka dle hustoty těstíčka, cca
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Dále
    • olej na smažení
    • sýr dle chuti, například Niva, Gouda...
    • uzenina drobně pokrájená - slanina, klobása, salám...

Postup přípravy receptu

1
Ze špenátu, mléka, vejce, česneku, soli, pepře, muškátového květu, mouky a kypřidla umícháme hladké středně husté těstíčko, které naběračkou lijeme na pánev nebo do lívanečníku s rozpáleným olejem, děláme placičky a smažíme je z obou stran dozlatova. Po osmažení dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Do těstíčka můžeme pro obměnu vmíchat strouhaný sýr nebo uzeninu.
3
Podáváme jako hlavní chod nebo chuťovku, potřené česnekovou pastou, umíchanou z rozetřeného česneku s troškou soli, s česnekovým nebo bylinkovým dipem, můžeme posypat sýrem... Podávat můžeme i jako přílohu, například k minutkám...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Nové brambory s kysaným mlékem

Nové brambory s kysaným mlékem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vanda | 4. 8. 2016 07:20

    Byly výborné, ráda je zas udělám :-))

  • Jana | 13. 8. 2015 21:54

    Vynikající!!!!!!!!!!!!

  • Danková | 23. 2. 2015 19:23

    Příště budu dělat z celého špenátu, protože chutnaly výborně a byly hned pryč.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Přílohy Z mléka / sýra Ze zeleniny Zeleninové Pečivo Z mouky/obilovin Slané Bezmasá jídla Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Vegetariáni Velikonoce Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Mléko Muškátový květ Olej Pepř mletý Prášek do pečiva Špenátový protlak Sůl Sýr Uzenina Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Rychlá čína

Rychlá čína

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

369
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
27
Kuřecí penne romana
Kuřecí penne romana
26
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
23
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové lasagne
Špenátové lasagne
Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Špenátové lívance s hummusem, batáty a…
Špenátové noky
Špenátové noky
Špenátové palačinky II.
Špenátové palačinky II.
Špenátové palačinky s houbovou náplní
Špenátové palačinky s houbovou náplní
  • Recepty.cz
  • Špenátové lívance s mlékem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact