• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové lasagne

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g lazaně
    • 600
      g mražený špenát
    • 600
      g mleté maso
    • 2
      ks rajský protlak Takové to krabicové balení á 200 ml
    • 3
      cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 500
      g smetanový sýr Používám 2 smetanové pomazánky TESCO a je to super
    • 0,50
      l mléko
    • 250
      g sýr
    • slunečnicový olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • provensálské bylinky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Masová omáčka: na trošce oleje opražíme posekanou cibuli, přidáme mleté maso, cca po 5 minutách přidáme rajské protlaky. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a posekaný česnek. (Dá se nahradit 2 skleničkami boloňské omáčky z obchodu).
2
<BR>Bešamel: rozpustíme smetanový sýr v mléce, přidáme rozdrcený česnek a zahustíme moukou.<BR>Špenát: uvaříme podle návodu.<BR><BR>Na dno ohnivzdorné mísy rozetřeme trošku bešamelu - cca 2 lžíce, lasagne se nebudou tak lepit, a na to rozložíme 1 vrstvu lasagní. Na to klademe masovou omáčku, lasagne, bešamel, lasagne, masovou omáčku.. atd. Na poslední vrstvu bešamelu rozetřeme špenát, zakončíme masovou omáčkou. Celý povrch bohatě posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C cca 40 minut.
3
<BR>Skvělé s čerstvým italským salátem, křupavými zapečenými bagetkami a lahvinkou vína. Nacpe se z toho cca 4-6 lidiček. V některých rodinách i víc.<BR><BR>PS: tento recept mám z jedné US stránky a nemohu si ho vynachválit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňovo-špenátové lasagne

Dýňovo-špenátové lasagne

Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem

Špenátové lívance s hummusem, batáty…

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 25. 10. 2015 19:04

    Supeer! Já jsem přidala rovnou už ochucená loupaná rajčata s bazalkou a bylo to skvělý :-) http://www.valfrutta.cz/produkty

  • Veronika | 27. 10. 2012 15:13

    Nebylo to špatné. Dokonce i můj vybíravý a skeptický muž vůči internetovým receptům to pochválil a svolil, že to můžu zařadit do jídelníčku.. ;)

  • indianek | 3. 2. 2011 19:38

    Take je chutne vlozit mezi lazane misto jedne vrstvy masa, silnejsi platek sunky.

  • Sofiee
    Sofiee | 3. 2. 2011 16:17

    Jak už bylo napsáno, syté a dlouho vydrží. Chutnají výborně :) U mě za jedna a přidávám foto..

  • Barbora Vávrová | 19. 6. 2009 13:43

    Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)

  • Barbora Vávrová | 19. 6. 2009 13:43

    Zapomněla jsem ohodnotit. Skvělé, syté, jedli jsme to s mužem tři dny:-DJe to poměrně drahé, ale opravdu se to vyplatí. Na stupnici od jedné do deseti by to bylo devítka:-)

  • Petra Leblova | 9. 6. 2009 12:24

    Jakožto začátečník mohu říci, že to jde zvládnout levou zadní. Recept je to naprosto výrborný, všem to moc chutnalo, jen se musím naučit správně okořenit. Místo rajčatových protlaků jsem dala hotovou boloňskou omáčku od Maggi a hodně sýru a bylo to doopravdy výborné! Vřele doporučuji a už se těším, jak si zase pochutnáme!

  • Barbora Vávrová | 28. 5. 2009 10:41

    Tak dnes se na ně chystám a hned sem pak vlítnu a ohodnotím:-)

  • kiwicek | 17. 2. 2008 13:40

    Děláme klasické lasagne, tak jsem chtěl trošku změnu, takže jsme vyzkoušeli tyto se špenátem a můžu říct, že jsme si všichni moc pochutnali.Mohu doporučit.Trošku jsem to jen pozměnila, vynechala mleté maso(moc ho nemusím) a byla to také mňamka.

  • Dani | 3. 8. 2007 14:43

    my jsme do mléka dali rozpustit Smetanito a bylo to výborné. opravdu skvělý recept :)

  • Pavlína | 27. 7. 2007 12:52

    Podotýkám, že lasagne jsem dělala úplně poprvé.Vybrala jsem si tento recept a nelituji, ale...té náplně, tedy masové omáčky a bešamelu se mi zdá na množství lasagní málo.Snad to tak má být, ale já příště přidám.

  • Katka J. | 9. 6. 2007 11:27

    pro Sísu: Lasagne se nevaří, ale doporučuji je před kladením do zapékací misky opláchnout teplou vodou

  • Veronika | 17. 5. 2007 08:48

    Tyhle lasagne byly výborné, než se to šoupne do trouby, tak příprava trvá asi půl hodky, ale výsledek stojí za to....DOPORUČUJI, jsou moc dobré....

  • ptaczek | 27. 10. 2006 18:54

    Lasagne se predem nevari, kladou se do misy v surovem (tvrdem) stavu a veskerou alchymii udela trouba ;)

  • Sísa | 31. 3. 2006 12:06

    Lasagne se předem uvaří nebo ne?

  • Tereza Jarčušková | 2. 11. 2005 13:36

    Syry majú rôzne množstvo tuku, tie najtučnejšie sú označené ako smotanové, používa sa pri ich výrobe smotana. Ak máte napísané použiť smotanový syr, hľadajte na nálepke vysokú tučnosť taveného syra, ale obyčajne je to tam napísané, že je smotanový, aspoň u nás je.

  • Traxina | 2. 11. 2005 11:21

    Bohužel u nás nemáme Tesco - čím mohu nahradit? Smetanový sýr má znamenat tavený?

  • Anonym | 31. 10. 2005 14:09

    Prosím, co je smetanový sýr??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Lasagne Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Lazaně Mléko Mleté maso Mražený špenát Pepř mletý Provensálské bylinky Rajský protlak Slunečnicový olej Smetanový sýr Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

46
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
43
Toasty s vejci a čedarem
Toasty s vejci a čedarem
42
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
31
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
28
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Milan Peroutka se děsí Slavíků: Smutná premiéra bez Slováčkové (†29)!

Milan Peroutka se děsí Slavíků: Smutná premiéra bez Slováčkové (†29)!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Špenátové holandské koule
Špenátové holandské koule
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Špenátové lívance s hummusem, batáty a…
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové lívance s mlékem
Špenátové noky
Špenátové noky
  • Recepty.cz
  • Špenátové lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact