• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky tety Vieročky
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové halušky tety Vieročky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové halušky tety Vieročky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • polohrubá mouka
    • vejce
    • špenát
    • sýr niva
    • šlehačka
    • šunka
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Halušky: smícháme jedno vejce, 150 g polohrubé mouky a 150 g špenátu (pozor, dobře scedit vodu!) a špetku soli. Kdo nemá rád špenát, jednoduše přidá k vejci 300 g mouky. Do směsi dle potřeby dolejeme trochu vody.
2
Takto připravené těsto ukrajujeme po malých kouscích do vařící vody. Jakmile vyplavou kousky na povrch, jsou halušky hotovy.
3
<BR>Omáčka: nivu utřeme se šlehačkou a nadrobno nakrájenou šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TerezaJ. | 20. 9. 2011 21:08

    "Střapačky" je tak otrasný pojem, že už horší ani byť nemôže :-D :-D :-D Čo je to pre vás nie je podstatné, podstatné je, čo je to pre Slováka. A u nás sa pojmom halušky neoznačujú len halušky zo zemiakového cesta alen s bryndzou, pretože presne tie isté halušky sa miešajú aj s kapustou, kyslou kapustou, tvarohom...a pojmom halušky sa po celom Slovensku označujú aj iné tvarom podobné noky. Ale vôbec to nesúvisí so zemepisnou polohou, ale s tým, čo sa s tými haluškami deje ďalej. Ak majú byť s kapustou, tak to budú zemiakové všade na Slovensku, ak sa smažia, tak budú z krupice, alebo kysnuté, alebo aj z tvarohu. A noky sú zase čosi úplne iné :-D :-D :-D

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 9. 2011 11:04

    Slovenské halušky - jsou gurmánský pojem spojený se slovenskou kuchyní. Jejich postup přípravy se na v této zemi dědil z generace na generaci. To je také důvod, proč se zde setkáváme v různých lokalitách s odlišnou recepturou pokrmu. Někde je připravují z mouky (jako naše noky), jinde převažuje kombinace nejčastěji polohrubé mouky a syrových brambor v poměru 1 : 3 až 1 : 1 hmot. Na potulkách Slovenskem můžeme narazit i na jejich kynutou variantu nebo smažené halušky z krupice. Tento tradiční pokrm vycházel z místně dostupných surovin - na jihu byly vařeny z mouky a v horských oblastech nebo tam, kde byla mouka drahá bylo těsto nastaveno brambory. Pro mně se pokrm "slovenské halušky" spojuje výhradně s brynzou. Pokud jsou podávány se zelím jsou to pro mně již střapačky, podávají-li se s houbami, koprem, kousky uzeného dostávají se do kategorie nočků. zdroj: http://dadalovakucharka.cz/kne/kneh.html

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 20. 9. 2011 11:04

    Slovenské halušky - jsou gurmánský pojem spojený se slovenskou kuchyní. Jejich postup přípravy se na v této zemi dědil z generace na generaci. To je také důvod, proč se zde setkáváme v různých lokalitách s odlišnou recepturou pokrmu. Někde je připravují z mouky (jako naše noky), jinde převažuje kombinace nejčastěji polohrubé mouky a syrových brambor v poměru 1 : 3 až 1 : 1 hmot. Na potulkách Slovenskem můžeme narazit i na jejich kynutou variantu nebo smažené halušky z krupice. Tento tradiční pokrm vycházel z místně dostupných surovin - na jihu byly vařeny z mouky a v horských oblastech nebo tam, kde byla mouka drahá bylo těsto nastaveno brambory. Pro mně se pokrm "slovenské halušky" spojuje výhradně s brynzou. Pokud jsou podávány se zelím jsou to pro mně již střapačky, podávají-li se s houbami, koprem, kousky uzeného dostávají se do kategorie nočků. zdroj: http://dadalovakucharka.cz/kne/kneh.html

  • yvouch | 18. 9. 2011 10:16

    Já teda nevím, ale označení halušky asi nebude to pravé. Halušky jsou z brambor ne? Tohle jsou prostě noky. :-\

  • Jana V. | 2. 1. 2007 08:11

    Zkuste polít rozpuštěným máslem a posypat strouhaným uzeným sýrem.

  • Liba | 30. 12. 2005 21:08

    Nemá to chybu. Výborné. Manžel měl k večeru chuť na halušky, v našem malém obchůdku však neměli suroviny na naše klasické halušky se zelím a balkánským sýrem, tak jsme vyzkoušeli tyto špenátové. Byli jsme oba nadšeni. Zase nový recept do sbírky.

  • Kuchařka on-line | 2. 5. 2005 15:12

    Název byl doplněn.

  • FOVB | 25. 4. 2005 20:17

    Máte pravdu, Lidko, slovo "špenátové" v názvu opravdu chybí! Tímto prosím administrátory, pokud si najdou chvilku, aby byli tak hodní a název doplnili. Děkuji!

  • Jana Pavelková | 20. 4. 2005 13:05

    Špenát necedím. Když jej rozmrazím, tak jej stisknu mezi dvěma plochými talíří - tak z něj dostanu přebytečnou vodu. Je to rychlejší a funguje to.

  • Lidka Kábrtová | 2. 4. 2005 16:14

    Já jen glosu. Nedalo by se do názvu receptu napsat, že je to ze špenátu? Takhle se to nedá najít vyhledávačem a spoustě milovníků špenátů unikne zajímavý recept :-)).

  • FOVB | 9. 3. 2005 20:33

    Ano, špenátový protlak. Právě u něj je problém, že po rozmrazení obsahuje spoustu vody, která by - nesceděná - udělala z těsta rozpadající se kaši. Pokud nemáte špenát ráda, udělejte půlku se špenátem a druhou bez - jednoduše špenát vypustíte a nahradíte stejným množstvím mouky. Přeji dobrou chuť!

  • Lenka | 5. 3. 2005 09:42

    Prosím Vás, myslí se tím špenátem špenátový protlak? Špenát sice moc nemusím, ale přítel ho má rád, tak bych to ráda zkusila. Děkuji za odpověď.

  • Natalia Grossova | 3. 3. 2005 09:42

    vynikajici chut, opet neco nove! S manzelem spenat milujeme a tentokrat jsme si opravdu nechali chutnat!! Dekujeme teto Verocko!:)Mozna bych jeste dodala, ze do te nivove omacky je dobre pridat spetku pepru

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Polohrubá mouka Šlehačka Špenát Sůl Šunka Sýr Niva Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Caesar salát jako z restaurace

Caesar salát jako z restaurace

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

49
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
38
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
31
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
29
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
22
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky tety Vieročky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact