• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Halušky
    • 300
      g špenát
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička sůl
  • Omáčka
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      dl smetana
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g krůtí maso
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla.
2
Po opečení zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, strouhanou nivu a česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a povaříme, případně dosolíme.
3
Na halušky rozmrazíme špenát a vymačkáme z něj veškerou vodu.
4
Přidáme mouku, vejce, trošku soli a podle potřeby trochu vody, aby vzniklo tužší těsto. Lžičkou děláme malé halušky a vhazujeme do osolené vařící vody.
5
Jakmile halušky vyplavou, jsou hotové.
6
Podáváme s masem a sýrovou omáčkou z nivy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový kuskus s gyros kostkami

Zeleninový kuskus s gyros kostkami

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem

Mačkané batáty s krůtími řízky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krinďa
    Krinďa | 11. 3. 2013 15:34

    Moc dobré...

  • Franceska Mendes | 24. 11. 2011 16:46

    jeto strasne viborni chutnalasemto a strasne moc to mastylo dekuji za napat :-)) :-) ;-) 8-)

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 08:39

    Určitě dobře a dejte hned vědět!

  • Lidka Kábrtová | 5. 9. 2006 17:07

    Aleno, moc děkuju za všechny experimenty...chystám se zkusit slaný špenátový koláč, tak uvidím, jak dopadnu.

  • Lucka | 14. 7. 2006 19:24

    skvělý!

  • Alena Tarabová | 5. 7. 2006 17:36

    Lidko, tak na záhoně už nemám ani lupen špenátu, ale poslední pokus myslím není k zahození. Původní verzi s vyšlehaným sněhem jsem ještě vyzkoušela s polovinou sáčku prášku do pečiva a jen nechala přejít varem, když halušky vyplavaly hned jsem je slila a propláchla, byly krásně nadýchané, na uvedené ingredience jsem použila jen 50 ml vody.

  • Lidka Kábrtová | 4. 7. 2006 13:54

    Kamilo, klidně k tomu udělejte těstoviny.

  • Kamila | 1. 7. 2006 18:27

    Se špenátovými haluškami jsem u rodiny moc neuspěla,ale omáčka s masem byla suprovní,přímo k ,,sežrání".Musím vymyslet jinou přílohu.Dík za skvělý recept.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 15:49

    Aleno, já se rozhodně zlobit nebudu :-).

  • Alena Tarabová | 8. 6. 2006 15:23

    I já ještě popřemýšlím, nic není tak dokonalé, aby to nemohlo být ještě dokonalejší.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 15:11

    Aleno, Vy jste "ďábel"! :-). Takhle rychle to zvládnout...Ale já slibuju, že ještě mozkově popracujua dovymyslím to...

  • Alena Tarabová | 8. 6. 2006 14:44

    Tak jsem zkusila versi s vyšlehaným sněhem, čerstvým špenátem (nechtěla jsem čekat až rozmrzne), očesala záhon, spařila, uvařila. Polovinu jsem vykrajovala lžičkou, ale pak mi došla trpělivost a vzala jsem druhou polovinu těsta přes síto na halušky. Nevím, moc nadýchané nebyly, ale jsou dobré. Tak mě napadá co přidat do mouky kypřící prášek? A v kombinaci s masovou směsí nemají chybu. Opravdu je to moc dobré, Lidko. Dávám 1! Špenát můžu na všechny způsoby.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 10:22

    Lidko, tak potom napište, jak jste dopadla:-)

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 10:18

    Dámy, ještě chci vyzkoušet, co by to udělalo, když bych tam nacpala (myšleno do halušek) dva žloutky a sníh z bílků - zdy by byly nadýchanější. Ale ještě jsem to nestihla.

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 10:11

    Lidko,já mám díky takovým receptům poslintanou klávesnici.Zní to fantasticky...:o)

  • ELA | 8. 6. 2006 10:05

    jupííí, špenát, krůta, halušky!! :))

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 09:55

    Přidávám se k všeobecnému jásotu:-))))))

  • Airan | 8. 6. 2006 09:51

    Lidko, i mne ten recept potesil:-)) Diky.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 09:48

    Jano, já si říkala, že špenátem Vás potěším:-). Lidka

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 09:41

    Tak to je přesně podle mého gusta..mňamka..o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Pokrmy Drůbeží Z mouky/obilovin Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krůtí maso Máslo Polohrubá mouka Smetana Špenát Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Friulské frico

Friulské frico

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

206
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
130
Rizoto s masem
Rizoto s masem
90
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
81
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
61
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátové balíčky
Špenátové balíčky
Špenátové brambory - příloha
Špenátové brambory - příloha
Špenátové holandské koule
Špenátové holandské koule
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact