• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda (Francie)
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová roláda (Francie)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová roláda (Francie)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      špenátový protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce krupice nebo hrubé mouky
    • 3
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • sůl
    • pečící papír
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks cibule
    • slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      ks kapie

Postup přípravy receptu

1
Špenátový protlak necháme rozmrazit a zastudena do něj vmícháme třený česnek, sůl, krupici nebo mouku, prášek do pečiva, 3 žloutky a nakonec opatrně ze 3 bílků ušlehaný sníh. Těsto by mělo být lité, proto podle potřeby upravíme hustotu moukou nebo mlékem, ale nebude to třeba. Nalijeme těsto na plech, kam jsme rozprostřeli máslem a moukou vymazaný pečící papír (možná se papír mazat nemusí, ale mě se jinak vždycky neoddělitelně přilepil). Dáme péci do trouby asi na 15-20 minut. Upečené těsto ještě horké zavineme do tvaru rolády pomocí pečícího papíru a pak papír odstraníme od těsta.
2
Během pečení si připravíme náplň. Na slanině zpěníme cibuli, vmícháme vejce a umícháme řidší míchanici. Přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu, dále na kostičky kapii nebo jinou barevnou zeleninu a odstavíme z ohně. Náplní potřeme roládu a zavineme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme uležet do druhého dne.
3
Můžeme podávat teplé přelité nějakou sýrovou nebo žampionovou omáčkou, nebo chutná výborně jen tak studena a bez dalšího doplňku.
4
Náplň můžeme obměnit, ale pozor na výrazné kořenění náplně, jinak přehluší špenátovou chuť těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna z Francie

Kuřecí stehna z Francie

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kapie Krupice Pečící papír Pepř mletý Prášek do pečiva Slanina Špenátový protlak Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
18
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
17
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 24. 10. 2025: Kdo zazáří v práci a koho čeká náročný rozhovor?

Denní horoskop na pátek 24. 10. 2025: Kdo zazáří v práci a koho čeká náročný rozhovor?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda (Francie)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact