• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka se ztraceným vejcem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Špenátová polévka se ztraceným vejcem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná polévka z čerstvého špenátu se ztraceným vejcem je skvělým obědem, který láká k zasednutí ke stolu jak svou úžasnou vůní, tak krásně zelenou barvou. Když ji navíc doplníte ztracenými vejci a křupavými krutony, dokonale vás zasytí a dodá potřebnou energii.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g listový špenát
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 1
      lžíce ocet
    • 4
      ks vejce
    • 300
      ml smetana 12%
    • sůl a pepř
    • krutony k podávání

Postup přípravy receptu

1
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a špenátové listy a za stálého míchání je nechte zavadnout, asi 2 minuty. Přilijte vývar a vařte 10 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Mezitím v rendlíku přiveďte k jemnému varu vodu s octem, uprostřed udělejte vír a jedno po druhém uvařte vejce, každé asi 3 minuty, vždy je opatrně vyjměte děrovanou lžící do samostatné misky.
3
Špenát rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, vmíchejte smetanu, ochuťte solí a pepřem a už jen prohřejte. Polévku rozdělte do talířů, do každého přidejte vejce a podávejte s krutony.

RADA: Česnekové krutony

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustičková polévka

Kapustičková polévka

Špenátová polévka se smetanou

Špenátová polévka se smetanou

Hrstková polévka

Hrstková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krutony Listový špenát Ocet Olivový olej Smetana 12% Sůl Vejce Worcestrová omáčka Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Salámová Pizza z listového těsta

Salámová Pizza z listového těsta

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Bagely

Bagely

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

267
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
41
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno
24
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
16
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
16
Bramborovo-květákové placičky
Bramborovo-květákové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Utajený rozvod? Farna konečně promluvila

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Popelka na Štědrý večer nebude! Ale přesto ji vidět můžete…

Popelka na Štědrý večer nebude! Ale přesto ji vidět můžete…

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s krutony
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka s pórkem
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka se smetanou
Špenátová polévka slavnostní
Špenátová polévka slavnostní
Špenátová pomazánka
Špenátová pomazánka
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka se ztraceným vejcem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact