• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka - rychlá

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka - rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát Sekaný
    • 3
      brambory
    • 3
      česnek
    • 1
      l mléko
    • 1
      tavený sýr
    • máslo
    • 1
      lžička slunečnicový olej
    • 1
      ks vařená vejce
    • petrželka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi s poklicí rozehřejeme kousek másla a přidáme lžičku oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a mražený špenát a jemně orestujeme. Můžeme přidat trošku vegety, aby se brambory prochutily.
2
Mezitím si nakrájíme najemno česnek (ne prolisovaný - pak je chuť česneku příliš aromatická a kazí vůni polévky) a přidáme do pávne. Chvíli restujeme, než se špenát uplně neprohřeje, poté zalijeme polévku mlékem a přidáme tavený sýr. Osolíme, opepříme, okmínujeme (opatrně), přidáme trošku vegety nebo kousek zeleninového bujónu, přikryjeme poklicí a chvíli provaříme.
3
Nakonec přidáme na kousky nakrájené vejce natvrdo. Polévka je nejlepší na druhý den až se zaleží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • stavča07 | 8. 2. 2014 18:21

    moc dobrý... :-D děti sbaštili všechno :-D

  • daisym | 20. 2. 2012 15:38

    Výborná, také jsem dělala poprvé a naprostá dobrota, jen jsem místo litru mléka dala dva hrnky, litr mi připadal moc...

  • maxova.kamoska | 9. 1. 2012 18:49

    Neměla jsem sýr, ale i tak byla výborná!

  • Daniela Barvínková | 5. 12. 2009 19:38

    Výborná !!! (a to špenát moc nemusím :), místo mléka jsem dala smetanu a brambory na kostičky jsem si také uvařila předem. Moc dobré bylo na tvrdo uvařené vajíčko :) Mńam.

  • ledo ledo | 14. 2. 2009 19:10

    Moc dobrá polévka, škoda, že nezjistím, jak chutná na druhý den. Nezbyla.Přidala jsem na kostičky nakrájený opečený rohlík.

  • Monika Varšanyi | 14. 2. 2009 16:08

    Opravdu vynikající, už ji vařím poněkolikáté a pokaždé je hned pryč. Chutná i manželovi a to je co říct:). Dávám 1*

  • Simona Lo Re | 22. 1. 2009 11:01

    vynikajici,chutna a rychla.byla to moje prvni spenatova polevka.jelikoz jsem nemela syr,tak jsem pouzila vodu a smetanu.bude mit trvale misto v nasem jidelnicku.mnam mnam

  • Věra Štroblová | 20. 11. 2008 07:30

    Výborná polévka, jen jsem zalila vodou a přidala smetanu, nakonec jsem dala provařit rozmichané syrové vejce. Dávám 1*

  • iva nemcova | 21. 2. 2008 22:03

    Vyborna vecere,davam za 1

  • jana Nutilová | 18. 2. 2008 12:23

    rychlá, snadná a hlavně moc dobrá.trvalé místo v našem jídelníčku

  • Mata J. | 9. 2. 2008 15:39

    Vyborna polevka!!! Prave sme dojedli a davam 1.

  • MartinV | 3. 2. 2007 18:37

    Podobné bašty dělám ve Woku. Místo taveného sýra raději tvrdý pokrájený na kostky, přidávám ho až nakonec.

  • Misha | 3. 2. 2007 12:41

    Mela jsem doma vsechny ingredience krome vajicka, ktere jsem ozelela, ale chutna to bezva i tak. Akorat bych priste poradila orestovat ty brambory samostatne (nejakych 5 minut) a teprve potom dat ten spenat, nebot i kdyz byla polevka uz hotova, brambory byly stale jeste polo-tvrde. Takze jsem musela varit dyl, cimz se ale ztraci vyzivna hodnota spenatu.

  • Luba | 27. 10. 2006 16:33

    Tak jsme to dneska vyzkoušely a mňamka! Zkuste také. Ingredience za rozumnou cenu. Takže jsme si mohly pochutnan i my studentky. Děkujeme.

  • lucie | 29. 12. 2005 02:31

    polevku nakonec nemusis mixovat. vypada normalne, je dost husta, ale vyborna. i bez zeleninoveho bujonu. pouzila jsem jen hrnec, ne panvicku. vody jsem dala trochu, take jsem mela strach. takze doporucuji tak decku vody. rid se podle velikosti sacku spenatu. ja ho tam dala hodne.

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:49

    Jinak polévka se mixuje nakonci? Předpokládám, že ano-neumím si tu konzistenci představit........

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:48

    Nic proti, ale občas jdou na tento web nezkušené kuchařky (jakožto i já) -bylo by proto dobré připomenout, že se běžně do polévky dává voda-o které zde není zmínka. Nebo není tomu tak? Jinak trochu recept zmatený-píše se tam o pánvičce-a pak jak se to překlopí do hrnce není zmínka-vypadalo to podrobně pro takový neznalce jako já-ale jsem už trochu s polévkama zkušenější-tak se do toho vrhnu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Špenátová
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Máslo Mléko Mražený špenát Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Tavený sýr Vařená vejce Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

64
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
60
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a…
57
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
38
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
38
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact