• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová polévka - rychlá

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová polévka - rychlá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát Sekaný
    • 3
      brambory
    • 3
      česnek
    • 1
      l mléko
    • 1
      tavený sýr
    • máslo
    • 1
      lžička slunečnicový olej
    • 1
      ks vařená vejce
    • petrželka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • vegeta

Postup přípravy receptu

1
Ve větší pánvi s poklicí rozehřejeme kousek másla a přidáme lžičku oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a mražený špenát a jemně orestujeme. Můžeme přidat trošku vegety, aby se brambory prochutily.
2
Mezitím si nakrájíme najemno česnek (ne prolisovaný - pak je chuť česneku příliš aromatická a kazí vůni polévky) a přidáme do pávne. Chvíli restujeme, než se špenát uplně neprohřeje, poté zalijeme polévku mlékem a přidáme tavený sýr. Osolíme, opepříme, okmínujeme (opatrně), přidáme trošku vegety nebo kousek zeleninového bujónu, přikryjeme poklicí a chvíli provaříme.
3
Nakonec přidáme na kousky nakrájené vejce natvrdo. Polévka je nejlepší na druhý den až se zaleží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová krémová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • stavča07 | 8. 2. 2014 18:21

    moc dobrý... :-D děti sbaštili všechno :-D

  • daisym | 20. 2. 2012 15:38

    Výborná, také jsem dělala poprvé a naprostá dobrota, jen jsem místo litru mléka dala dva hrnky, litr mi připadal moc...

  • maxova.kamoska | 9. 1. 2012 18:49

    Neměla jsem sýr, ale i tak byla výborná!

  • Daniela Barvínková | 5. 12. 2009 19:38

    Výborná !!! (a to špenát moc nemusím :), místo mléka jsem dala smetanu a brambory na kostičky jsem si také uvařila předem. Moc dobré bylo na tvrdo uvařené vajíčko :) Mńam.

  • ledo ledo | 14. 2. 2009 19:10

    Moc dobrá polévka, škoda, že nezjistím, jak chutná na druhý den. Nezbyla.Přidala jsem na kostičky nakrájený opečený rohlík.

  • Monika Varšanyi | 14. 2. 2009 16:08

    Opravdu vynikající, už ji vařím poněkolikáté a pokaždé je hned pryč. Chutná i manželovi a to je co říct:). Dávám 1*

  • Simona Lo Re | 22. 1. 2009 11:01

    vynikajici,chutna a rychla.byla to moje prvni spenatova polevka.jelikoz jsem nemela syr,tak jsem pouzila vodu a smetanu.bude mit trvale misto v nasem jidelnicku.mnam mnam

  • Věra Štroblová | 20. 11. 2008 07:30

    Výborná polévka, jen jsem zalila vodou a přidala smetanu, nakonec jsem dala provařit rozmichané syrové vejce. Dávám 1*

  • iva nemcova | 21. 2. 2008 22:03

    Vyborna vecere,davam za 1

  • jana Nutilová | 18. 2. 2008 12:23

    rychlá, snadná a hlavně moc dobrá.trvalé místo v našem jídelníčku

  • Mata J. | 9. 2. 2008 15:39

    Vyborna polevka!!! Prave sme dojedli a davam 1.

  • MartinV | 3. 2. 2007 18:37

    Podobné bašty dělám ve Woku. Místo taveného sýra raději tvrdý pokrájený na kostky, přidávám ho až nakonec.

  • Misha | 3. 2. 2007 12:41

    Mela jsem doma vsechny ingredience krome vajicka, ktere jsem ozelela, ale chutna to bezva i tak. Akorat bych priste poradila orestovat ty brambory samostatne (nejakych 5 minut) a teprve potom dat ten spenat, nebot i kdyz byla polevka uz hotova, brambory byly stale jeste polo-tvrde. Takze jsem musela varit dyl, cimz se ale ztraci vyzivna hodnota spenatu.

  • Luba | 27. 10. 2006 16:33

    Tak jsme to dneska vyzkoušely a mňamka! Zkuste také. Ingredience za rozumnou cenu. Takže jsme si mohly pochutnan i my studentky. Děkujeme.

  • lucie | 29. 12. 2005 02:31

    polevku nakonec nemusis mixovat. vypada normalne, je dost husta, ale vyborna. i bez zeleninoveho bujonu. pouzila jsem jen hrnec, ne panvicku. vody jsem dala trochu, take jsem mela strach. takze doporucuji tak decku vody. rid se podle velikosti sacku spenatu. ja ho tam dala hodne.

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:49

    Jinak polévka se mixuje nakonci? Předpokládám, že ano-neumím si tu konzistenci představit........

  • Lucka | 1. 11. 2005 14:48

    Nic proti, ale občas jdou na tento web nezkušené kuchařky (jakožto i já) -bylo by proto dobré připomenout, že se běžně do polévky dává voda-o které zde není zmínka. Nebo není tomu tak? Jinak trochu recept zmatený-píše se tam o pánvičce-a pak jak se to překlopí do hrnce není zmínka-vypadalo to podrobně pro takový neznalce jako já-ale jsem už trochu s polévkama zkušenější-tak se do toho vrhnu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Špenátová
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Kmín Máslo Mléko Mražený špenát Pepř mletý Petrželka Slunečnicový olej Sůl Tavený sýr Vařená vejce Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantule

Pikantule

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Citronovo-hruškový koláč

Citronovo-hruškový koláč

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Ruské vejce

Ruské vejce

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

404
Máslové řízky
Máslové řízky
385
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
240
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Špenátová polévka - rychlá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact