• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátová krémová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová krémová polévka

autor: jana Matěásková
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová krémová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení šlehačka
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • mléko
    • sůl
    • 1
      balení mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • petrželka Nebo majoránka dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu strávníků). Přidáme šlehačku, ve které jsme rozkvedlali 4 lžíce hladké nebo polohrubé mouky, provaříme alespoň 5 minut, aby se rozvařila mouka, nebyly tam hrudky a polévka se zahustila. Dochutíme solí, pepřem, petrželkou a pro chuť sušeným česnekem (není nutný).
2
Výborné k polévce jsou houskové krutonky: 3 rohlíky nakrájet na malé kostičky a usušit v troubě na 200 °C
3
Nebo francouzké toustíky: 3 rohlíky nakrájet na kolečka, potřít slabě s máslem (může být utřené s bylinkami, nebo pestem) a kolečka posypat sýrem a zapéct v troubě na 200 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová špenátová polévka se zázvorem

Krémová špenátová polévka se zázvorem

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřich | 9. 11. 2016 17:59

    Napřed to zředit mlékem, pak přidat mouku, aby se to zas zahustilo..? :-$ Špenát sám o sobě je snad hustý dost, na to, aby se z něj dala udělat krémová polévka. :-\ Takže lépe snad méně ředit a není třeba nic zahušťovat.

  • Monika | 7. 7. 2015 11:51

    taky nechápu tu mouku. šlehačka nebo smetana na vaření polévku zjemní... Já ve smetaně na vaření rozkvedlám dva žloutky a je krásně zahuštěná.

  • Katka | 3. 9. 2014 16:35

    Tak jsem jí dnes uvařila, ale vůbec nechápu proč tam má být mouka a šlehačka... udělala jsem bez a přihodila trochu pórku, ten dodal zajímavou chuť a hustotu.... a kdybych nedávala porek, zahuštuju bramborou.. přijde mi zbytečné kazit zdravou a dietní polévku moukou a šlehačkou... ale bez toho je fakt výborná! :)

  • marek | 19. 4. 2014 08:44

    stale sa mi z toho spravi nechutna pena,nie polievka,neviem ci to dlho mixujem,alebo co..:/

  • Jana | 15. 2. 2014 11:01

    fúúúj bujon!!!! samá umělina

  • MÍša | 11. 11. 2013 23:55

    Dnes jsem jí dělala příteli a olizoval se až za ušima :-)

  • Marta | 1. 7. 2013 14:59

    Dneska jsem dělala,ale bez smetany.Výborná,dávám za 1 :-)

  • shpunticzek | 24. 7. 2012 19:08

    Výborná polévka, děti mi ji snědli bez odmlouvání a chtěli přidat 8-)

  • Leontyna90 | 20. 6. 2012 10:39

    Dělala sem dneska,je dobrá.Udělala sem jí z čerstvýho špenátu na konci rozmixovala a dochutila česnekem a muš.oříškem.Nakonec trochu másla a je to ;-) :-*

  • lenka | 28. 3. 2012 12:22

    dneska jsem polévku dělala poprvé, klobouk dolů, jednoduché a moc chutné.... ;-)

  • Ája | 6. 2. 2012 14:16

    Polévka je výborná, jednoduchá a rychlá. Stačí mít balíček špenátu v mrazáku a zbytek se v domácnosti najde vždycky ( momentálně jsem dělala bez šlehačky a i tak byla skvělá, navíc má o pár kalorií míň ). Nepřišla mi chuťově plýtká, rozhodně jsem ji vegetou ani bujónem nekazila. Jen jsem na začátku prolisovala stroužek česneku. Určitě ji brzo zopakuju.

  • Veronika Munzarová | 12. 1. 2010 18:19

    právě jsme dojedli polévku... byla vynikající. Na závěr jsem ji rozmixovala ponorným mixérem .

  • Ingrid Poslušná | 16. 4. 2009 12:38

    Dnes byla k obedu,pridala jsem bujon a misto petrzelky jsem dochutila muskatovym oriskem,byla dobra :-)),nam chutnala

  • Petra Behrová | 23. 1. 2009 22:18

    polevku jsem dnes varila, byla bez chuti, pridala jsem cesnek,trochu polevkoveho koreni a zeleninovy bujon a dalo se to.

  • Renata Kolářová | 15. 1. 2007 16:41

    Děkuji za návod na knedlíčky, velmi brzy vyzkouším i s polévkou

  • František Pazdera | 12. 1. 2007 20:47

    špenátová polévka je výborná, ale zkuste do ní udělat opečené kostičky z chleba - je to podstatně chutnější, zajimavé. Děláme je stejně jako rohlíkové v troubě s trochou másla, jen kostičky malinko větší - moc dobré!

  • Di | 12. 1. 2007 20:29

    Nabízím následující recept: na 50 g másla se zpění kostičky z malé cibule. Přidá se jedna kostka rozdrobeného droždí a nechá se rozpustit. Po vychladnutí se vmíchá 1 vejce, 2 lžíce strouhanky a 5 polévkových lžic hrubé mouky. Nechá se chvíli odpočinout a pak se lžící vykrajují noky a dávají se vařit do polévky.

  • Renata Kolářová | 12. 1. 2007 17:16

    V naší školní jídelně dávají do špenátové polévky kvasnicové noky, je to strašně dobré, ale nevím jak se ty noky dělají, kdyby měl někdo recept, byla bych moc ráda

  • englicka marketa | 12. 1. 2007 12:31

    nám chutná když do špenátovky mimo opečené houstičky vložím na másle usmažené volské oko:o))),jinak špenátová polévka je mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Mléko Mražený špenát Pepř mletý Petrželka Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

193
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
12
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
11
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Špenát trochu zábavněji
Špenát trochu zábavněji
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
Špenátová omeleta
Špenátová omeleta
Špenátová pizza s kozím sýrem
Špenátová pizza s kozím sýrem
  • Recepty.cz
  • Špenátová krémová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact