• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenát z medvědího česneku
Napište svůj komentář k receptu

Špenát z medvědího česneku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 106
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Klasická česnečka

Suroviny

2 porce
    • 250
      g medvědí česnek
    • 1
      lžíce máslo nebo plná lžíce najemno pokrájeného špeku
    • 1
      ks šalotka nebo cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na másle nebo najemno pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou šalotku. Přisypeme na nudličky pokrájený medvědí česnek, osolíme, opepříme, promícháme a zvolna ho pod poklicí krátce podusíme. Podlévat není třeba, česnek pustí dostatek vlastní tekutiny, pokud jí je příliš, poklici sundáme a tekutinu necháme odpařit.

RADA: Mytí šalotky

2
"Špenát" je již takto velmi dobrý, ale upravit si ho můžeme pro obměnu i jinak. Buď klasicky, kdy do něj přidáme vajíčko, které necháme za stálého míchání srazit. Nebo medvědí česnek hned od začátku podusíme se smetanou ke šlehání, kdy po chvilce poklici odklopíme a přebytečnou tekutinu necháme odpařit. Vynikající je i připravený podle prvního bodu, kdy ho odstavíme a vmícháme do něj zakysanou smetanu pokojové teploty.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

3
Podáváme s brambory a volským okem, knedlíky dle vlastní chuti a pečeným masem.

RADA: Jak oloupat brambory

4
Není nutné používat mouku. Když už ji budeme chtít použít, tak stačí směs lehce zaprášit menším množstvím (mezi prsty) ke konci dušení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Pomazánka z medvědího česneku

Pomazánka z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Medvědí česnek Pepř mletý Rozšlehané vejce Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
18
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
16
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
15
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Špenát mojí prababičky
Špenát mojí prababičky
Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou
Špenát s debrecínským špekem nebo…
Špenát trochu zábavněji
Špenát trochu zábavněji
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenátová krémová polévka
Špenátová krémová polévka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
  • Recepty.cz
  • Špenát z medvědího česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact