• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenát z medvědího česneku
Napište svůj komentář k receptu

Špenát z medvědího česneku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 68
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Klasická česnečka

Suroviny

2 porce
    • 250
      g medvědí česnek
    • 1
      lžíce máslo nebo plná lžíce najemno pokrájeného špeku
    • 1
      ks šalotka nebo cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na másle nebo najemno pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou šalotku. Přisypeme na nudličky pokrájený medvědí česnek, osolíme, opepříme, promícháme a zvolna ho pod poklicí krátce podusíme. Podlévat není třeba, česnek pustí dostatek vlastní tekutiny, pokud jí je příliš, poklici sundáme a tekutinu necháme odpařit.

RADA: Mytí šalotky

2
"Špenát" je již takto velmi dobrý, ale upravit si ho můžeme pro obměnu i jinak. Buď klasicky, kdy do něj přidáme vajíčko, které necháme za stálého míchání srazit. Nebo medvědí česnek hned od začátku podusíme se smetanou ke šlehání, kdy po chvilce poklici odklopíme a přebytečnou tekutinu necháme odpařit. Vynikající je i připravený podle prvního bodu, kdy ho odstavíme a vmícháme do něj zakysanou smetanu pokojové teploty.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

3
Podáváme s brambory a volským okem, knedlíky dle vlastní chuti a pečeným masem.

RADA: Jak oloupat brambory

4
Není nutné používat mouku. Když už ji budeme chtít použít, tak stačí směs lehce zaprášit menším množstvím (mezi prsty) ke konci dušení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Pomazánka z medvědího česneku

Pomazánka z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Medvědí česnek Pepř mletý Rozšlehané vejce Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

62
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
50
Asijské nudle s trhaným kuřecím masem
Asijské nudle s trhaným…
31
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
30
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Špenát mojí prababičky
Špenát mojí prababičky
Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou
Špenát s debrecínským špekem nebo…
Špenát trochu zábavněji
Špenát trochu zábavněji
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenátová krémová polévka
Špenátová krémová polévka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
  • Recepty.cz
  • Špenát z medvědího česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact