• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenát z medvědího česneku
Napište svůj komentář k receptu

Špenát z medvědího česneku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 47
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Klasická česnečka

Suroviny

2 porce
    • 250
      g medvědí česnek
    • 1
      lžíce máslo nebo plná lžíce najemno pokrájeného špeku
    • 1
      ks šalotka nebo cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na másle nebo najemno pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou šalotku. Přisypeme na nudličky pokrájený medvědí česnek, osolíme, opepříme, promícháme a zvolna ho pod poklicí krátce podusíme. Podlévat není třeba, česnek pustí dostatek vlastní tekutiny, pokud jí je příliš, poklici sundáme a tekutinu necháme odpařit.

RADA: Mytí šalotky

2
"Špenát" je již takto velmi dobrý, ale upravit si ho můžeme pro obměnu i jinak. Buď klasicky, kdy do něj přidáme vajíčko, které necháme za stálého míchání srazit. Nebo medvědí česnek hned od začátku podusíme se smetanou ke šlehání, kdy po chvilce poklici odklopíme a přebytečnou tekutinu necháme odpařit. Vynikající je i připravený podle prvního bodu, kdy ho odstavíme a vmícháme do něj zakysanou smetanu pokojové teploty.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

3
Podáváme s brambory a volským okem, knedlíky dle vlastní chuti a pečeným masem.

RADA: Jak oloupat brambory

4
Není nutné používat mouku. Když už ji budeme chtít použít, tak stačí směs lehce zaprášit menším množstvím (mezi prsty) ke konci dušení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Pomazánka z medvědího česneku

Pomazánka z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Medvědí česnek Pepř mletý Rozšlehané vejce Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezé roláda

Bezé roláda

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Thajská polévka

Thajská polévka

Pomazánka z "vepřovky"

Pomazánka z "vepřovky"

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

37
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
30
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
28
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
26
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
23
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Špenát mojí prababičky
Špenát mojí prababičky
Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou
Špenát s debrecínským špekem nebo…
Špenát trochu zábavněji
Špenát trochu zábavněji
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenátová krémová polévka
Špenátová krémová polévka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
  • Recepty.cz
  • Špenát z medvědího česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact