• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenát z medvědího česneku
Napište svůj komentář k receptu

Špenát z medvědího česneku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 60
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
5fotografií
Nahrát fotku
 

Klasická česnečka

Suroviny

2 porce
    • 250
      g medvědí česnek
    • 1
      lžíce máslo nebo plná lžíce najemno pokrájeného špeku
    • 1
      ks šalotka nebo cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • rozšlehané vejce
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na másle nebo najemno pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou šalotku. Přisypeme na nudličky pokrájený medvědí česnek, osolíme, opepříme, promícháme a zvolna ho pod poklicí krátce podusíme. Podlévat není třeba, česnek pustí dostatek vlastní tekutiny, pokud jí je příliš, poklici sundáme a tekutinu necháme odpařit.

RADA: Mytí šalotky

2
"Špenát" je již takto velmi dobrý, ale upravit si ho můžeme pro obměnu i jinak. Buď klasicky, kdy do něj přidáme vajíčko, které necháme za stálého míchání srazit. Nebo medvědí česnek hned od začátku podusíme se smetanou ke šlehání, kdy po chvilce poklici odklopíme a přebytečnou tekutinu necháme odpařit. Vynikající je i připravený podle prvního bodu, kdy ho odstavíme a vmícháme do něj zakysanou smetanu pokojové teploty.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

3
Podáváme s brambory a volským okem, knedlíky dle vlastní chuti a pečeným masem.

RADA: Jak oloupat brambory

4
Není nutné používat mouku. Když už ji budeme chtít použít, tak stačí směs lehce zaprášit menším množstvím (mezi prsty) ke konci dušení.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Bramborový knedlík s medvědím česnekem

Pomazánka z medvědího česneku

Pomazánka z medvědího česneku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Medvědí česnek Pepř mletý Rozšlehané vejce Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Dort srdce

Dort srdce

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli

2 x Diviznový sirup + macerát (nejen)…

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

166
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
23
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Špenát mojí prababičky
Špenát mojí prababičky
Špenát s debrecínským špekem nebo slaninou
Špenát s debrecínským špekem nebo…
Špenát trochu zábavněji
Špenát trochu zábavněji
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího česneku
Špenátová krémová polévka
Špenátová krémová polévka
Špenátová omáčka
Špenátová omáčka
  • Recepty.cz
  • Špenát z medvědího česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact