• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Španělský koláč se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Španělský koláč se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělský koláč se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 250
      g mražený špenát
    • 250
      g tvaroh
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g šunka
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g sýr
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 10
      ks olivy propíchnuté
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě kulaté placky o průměru přibližně 30 a 35 centimetrů. Větší placku dejte na dno předem vymaštěné a vysypané kulaté formy. Potom nasekejte cibuli na malé kousíčky, žampiony a šunku na proužky, vše osmažte společně se špenátem na troše oleje, přidejte sůl a muškátový květ podle chuti. Jakmile se cibulka zabarví do zlatova, přidejte tvaroh a dále vařte. Poté do směsi vhoďte dvě vajíčka a chvíli míchejte. Nakonec přisypte ještě nastrouhaný sýr a nakrájené olivy. Nechte směs trochu vychladnout a poté ji kydněte na těsto ve formě. Přikryjte směs větší plackou a na krajích těsto pečlivě spojte pomocí vody, aby směs během pečení nevylezla. Nakonec asi na pěti místech těsto propíchněte a potřete ho posledním našlehaným vajíčkem. Během pečení toto můžete ještě opakovat. Dejte dort do trouby a pečte na střední teplotu asi půl hodiny. Dort je hotov, jakmile je povrch zabarven do růžova.
2
Je to fakt rychlá a jednoduchá ňamina, ve Španělsku se to dělá hlavně o Velikonocích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 12. 5. 2013 21:58

    Při přípravě jsem se trochu bála, je tam tolik surovin, že jsem si připadala jak pejsek s kočičkou, co pekli dort. Ve výsledku to bylo ale i přes prvotní rozpaky dobré, nicméně asi dávám přednost na suroviny a chutě jednodušší kuchyní, tady toho bylo fakt hrozně moc :)

  • Veronika Vaňková | 11. 6. 2007 17:48

    Tvaroh používám vaničkový. S krájením není žádný problém, vůbec se to nerozpadá. Dělám to do širší kulaté formy (celková výška i s těstem je cca 2cm), ale jde to udělat i jako štrůdl - je to jednodušší. Koláč je výborný teplý i studený.

  • Tereza - | 4. 6. 2007 13:42

    Tak tie dve kilá, ktoré som za posledné dva týždne, odkedy chodím peši do práce schudla, asi zase naberiem. Je tu všetko, čo milujem. Kto ma má na svedomí ???????????????????

  • Lenka | 4. 6. 2007 13:12

    Nádivka bude určitě dobrá, ale u těchto koláčů pak bývá problém s porcováním (zvláště zatepla...)- proto bych se přikláněla k výrobě klasických pirohů (čtverec, přehnout na trojúhelník).

  • Airan | 4. 6. 2007 12:19

    Velice zajimava nadivka, rada vyzkousim. Jaky tvaroh do toho pouzivate? Tvaroh jsem jeste za horka nedelala, proto se radeji zeptam:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Listové těsto Mražený špenát Muškátový květ Olivy Sůl Šunka Sýr Tvaroh Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
24
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
23
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
21
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
20
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Španělské ptáčky
Španělské ptáčky
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z vepřového
Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s fazolkami
Špecle s fazolkami
  • Recepty.cz
  • Španělský koláč se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact