• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Španělská tortilla
Napište svůj komentář k receptu

Španělská tortilla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Španělská tortilla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks brambory menší
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce, po cca 5 minutách přídáme nakrájenou cibuli a oboje smažíme do té doby, než brambory změknou a cibule začne vonět.
2
Mezitím rozmícháme vejce v misce, osolíme je a přímo do misky přidáme osmažené brambory s cibulí. Chvíli počkáme, než se brambory vajíčkem nasáknou a poté celou směs nalijeme na malou pánev (malou proto, aby byla tortilla co nejtlustější). Smažíme cca 4 minuty na mírném ohni a pomocí talířku tortillu alepoň dvakrát otočíme tak, aby se prosmažila v celé své tlouštce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová španělská tortilla

Bramborová španělská tortilla

Španělská česnečka

Španělská česnečka

Španělská polévka

Španělská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 22. 6. 2011 12:44

    Souhlasím s tou výslovností, ještě si vzpomínám jak mě má host-family učila vyslovovat to lj :-D A tortilly dělali s olivovým olejem a cibule se dávala hned do základu. A říkali chorizo a patatas, nikoliv churizo a papates....

  • Martin | 1. 6. 2011 13:48

    K výborné španělštině bych podotknul: :) Tortilla de papates = Tortilla de papatas "Churizem" = chorizo :-D Dlouho sem se tak nepobavil, díky za recept !!

  • zuza | 2. 2. 2011 13:57

    Tento recept znám už dlouho a puvodne jsem ho viděla ještě s ogrilovanou a oloupanou paprikou. Většinou do tortilly přidávám co je zrovna po ruce - vyborné s houbami, rajčaty, lilkem,... Každopádně když navštívíte Španělsko a dojdou finance, tak základní verzí - pouze brambory a vejce - Vám nabídnou v každém kostele ;-)

  • zuzana mayerova | 16. 2. 2010 12:04

    Jenom bych chtela rict, ze ziju ve Spanelsku a nekdo dava cibuli i rovnou dovnitr. Kazda domacnost ma asi svoji verzi....

  • Nela | 9. 5. 2008 17:11

    Naprosto souhlasím s Patrickem, není dobrý nápad se hádat s někým kdo ví víc, no a už vůbec nemá cenu se hádat s někým kdo VŠEMU rozumí nejlíp :-)))

  • Patrick Schmitt | 9. 5. 2008 14:41

    Tak, ja nevim, jak Vy, ale špaňelsky jsem se učil dosti dlouho, abych věděl, že se ll da číst buď jako lj nebo jako j, takže se určitě nenechám poučovat. Recept, který se autorka pokusila napodobit se jmenuje buď "Tortilla Española" nebo "Tortilla de patates" anebo česky "španělská" či "bramborová omeleta". Čeština pod slovem tortilla rozumí totiž tortillu mexickou, tedy kukuřičnou, a proto je zdejší překlad nepřesný a vede k chybné úvaze. A nechtěl jsem nic říkat, ale správný poměr ingrediencí je 5-6 vajec na 1 kg brambor a olej se používá výhradně olivový (nešetří se), cibule se dává až na hotovou placku, nikoliv do těsta a lze dle chuti obložit vším možným jako je např. Churizem, šunkou, žampiony nebo (kdo chce i) sýrem. Takže si myslím, že není dobrý nápad se hádat s někým, kdo ví víc. A vůbec...diskuze o názvech jsou trapné, proto bychom toho na tomto místě už měli nechat.

  • eli | 9. 5. 2008 13:54

    Přesně tak, tohle je ŠPANĚLSKÁ tortilla a mám dojem že pro Španěly se tak jmenuje odjakživa. Moje kamarádka z Valencie jí někdy dělala i s červenou kapií.

  • Eva Červenková | 9. 5. 2008 10:50

    no já nevím jak vy pane patricku, ale já španělsky umím celkem dobře a rozhodně bych to takto nečetla, nýmbž ,,tortija"..a jinak ohledně těch placek, to jsou sice také tortilly ale tohle je španělská tortilla..

  • Patrick Schmitt | 8. 5. 2008 19:28

    Paní Tereza má pravdu. Tortilla (čti správně tortilja) je kukuřičná placka a ostatní placky si tak říkají spíše neprávem. Nicméně recept zní velmi chutně.

  • Sylva Karešová | 8. 5. 2008 17:40

    Terezo, taky si myslím... ale možná se dá tortillou nazvat vícero placek :-o

  • Tereza J. | 8. 5. 2008 14:59

    Tortilly sú kukuričné placky, nie ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Bez lepku Španělsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Španělská tortilla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact