• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špaldový jemný chléb
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový jemný chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový jemný chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 320
      ml podmáslí
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 100
      g špaldová mouka
    • 140
      g mouka
    • 260
      g hladká mouka
    • 1
      lžička kmín
    • semínka (např. pšeničné otruby,klíčky,sezam - od každého lžíci)
    • 1
      lžička droždí

Postup přípravy receptu

1
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
2
Výsledek - jemňounký chlebík s lahodnou chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jelen | 15. 7. 2014 01:37

    To jsem z toho jelen. 1/5 špaldové mouky dělá z chleba špaldový ? Měl jsem za to, že špalda se používá především proto, že je zdravější než pšenice. Takto se mi to zdá jako když u McDonalda dají list zelenýho salátu aby to bylo zdravé :(

  • Simulka | 23. 1. 2014 12:32

    špaldové mouky 100g a pak je napsáno jen mouka ? ale jaká 140g a hladká mouka 260g děkuji za odpověď

  • Simona Procházková | 1. 10. 2010 11:31

    Recept vypadá výborně, určitě vyzkouším a pak napší jak se chlebík povedl. Moc děkuji za recept.

  • Milada Maszayová | 28. 1. 2008 14:31

    Petra,skúste chlieb ihned po vybratí z pekarne postriekat jemne vodou,ja na to používam rozprašovač na kvety.Niekoľko rokov som piekla chlieb v klasickej rúre a tot som odpozorovala od pekárov v talianskych pekárňach.Praktizujem to i teraz pri pečení chleba v dp.

  • Petra Seibertová | 6. 1. 2008 10:35

    Sice nemám pekárnu dlouho,ale už jsem vyzkoušela dost receptů na chleba,z těchto,ale i jiných stránek a musím říct,že tento chleba se mi povedl nejlépe a je prostě fantastický!! Dávám za 1 se spoustou hvězdiček. Každý chleba jsem zatím měla s takovou,no až moc " křupavou " kůrkou,spodní část kůrky byla prostě tvrdá,už mě i napadlo,jestli jsem nevybrala blbou pekárnu (Siesta),ale tento chlebík má kůrku jedna radost a ze všech stran. Díky za recept,rozhodně bude jeden z mých nejoblíbenějších. Ale je taky pravdou,že je to můj první chleba,do kterého jsem dala čerstvé kvasnice,tak nevím,jestli to mohlo tak rapidně ovlivnit výsledek.

  • Hospodyňka | 26. 10. 2007 10:44

    Opravdu jemňoučký...

  • Anonym | 23. 10. 2007 18:52

    Renatko zkoušela sem ho a je super papa Zuza

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Jablečný ocet Kmín Mouka Olivový olej Podmáslí Semínka Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Výborné špízy

Výborné špízy

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Špaldový jemný chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact