• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 90
      g špaldová mouka celozrnná
    • 30
      g celozrnný kuskus mouka (umletá)
    • 210
      ml voda dle potřeby
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo šmolc, ghee, volitelně

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) jemnéjšími průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky.
2
Smíchat obě mouky se solí v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě kvedláním rozmíchat mouku ve vodě na záklechtku. Mouky sají málo vodu, přisypávat postupně, rozkvedlat do hladka (30 minut). Nechat odstát zakryté 8-20 hodin v chladničce. Mouky mají snahu začít v teple samovolně kvasit (vznikl by nepravý hořký kvásek).
3
Vyndat z chladničky 3 hodiny před pečením. Rozpustit šmolc na lžíci a rozmíchat do těsta. Péct pouze na nepřilnavé pánvi (teflonový povrch). Ostatní viz poznámka níže. Péct na předehřáté pánvi dávku 3 lžic těsta. Záleží na velikosti pánve, ohřevu a požadované velikosti palačinky. Nalité těsto rychle rozetřít lžicí ve spirále na tenko od středu ke kraji. Výsledná tloušťka palačinky musí být pod 2 mm. Jinak není propečená, pouze je horní vrstva oschlá, odfouklá, střed zůstane vlhký. Péct 4 minuty jednostranně na mírném až středním ohřevu, do změny barvy po vypaření vody a uvolnění palačinky na pánvi potřesením. Spodní strana po upečení za tepla mírně lepí. Skladovat palačinky ve sloupečku obrácené spodní stranou nahoru. Vychladlé nejsou skoro slepené.
4
Poznámka autora receptu: Název spelt pancake no yeast, d'épeautre crêpes. Směs mouk je kvůli příjemnější, nasládlé chuti. Výsledek ze samotné špaldové mouky je chuti mírně trpký, nahořklý. Pokud záklechtka při míchání zhoustne, až nejde rozmíchat další mouku, je potřeba přidat vodu po lžicích. Kratší odstátí, postačí 20-30 minut. Může to ovlivnit výslednou chuť, podle obsahu kyseliny fytové. Smaltovaný nebo nerezový povrch pánve pro pečení způsobí pouze připečení palačinky. Nutné odmočit a oškrábat zbytky. Sesunutí palačinky z hlubší nepřilnavé pánve je vhodné postupně. Odsunout dál od obracečky potřásáním na pánvi, kmitající obracečkou podebrat palačinku, až je "přilepená". Z naklopené pánve vytáhnout výsledek na odkládací talíř. Tenká palačinka má sklon k "zmuchlání" a potrhání během přemístění. Pro obracení podebrat obracečkou, přidržet prstem a obrátit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky

Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky

Špaldovo-žitný jablečný závin

Špaldovo-žitný jablečný závin

Dosa indická falešná (palačinka), základní recept

Dosa indická falešná (palačinka),…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnný kuskus Máslo Špaldová mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
31
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
29
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
26
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
25
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Špaldové sušenky s čokoládou
Špaldové sušenky s čokoládou
Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou
Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
  • Recepty.cz
  • Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact