• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špaldová vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Špaldová vánočka

autor: Babiččiny recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldová vánočka
Špaldová vánočka
Špaldová vánočka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 330
      g hladká mouka Hladká špaldová mouka Babiččina volba
    • 60
      g máslo
    • 90
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce 2 žloutky a jedno na potření žloutky a jedno na potření
    • 170
      ml mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 0,50
      balíček sušené droždí
    • 0,50
      ks citronová kůra
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst ořechy nasekané
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte všechny suché ingredience kromě droždí a promíchejte.
2
Doprostřed udělejte důlek a do něj vlijte teplé mléko a nasypte droždí. Nechte 10 min odstát
3
Přidejte zbylé suroviny a vypracujte hladké, pružné těsto. Na konci hnětení těsto vyklopte na pomoučenou plochu a ještě chvíli ho propracujte rukama.
4
Těsto vložte do čisté nádoby, překryjte utěrkou a na teplém místě nechte 2 hodiny kynout.
5
Vykynuté těsto vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 8 stejných dílů. Jeden z těchto dílůještě rozdělte napůl.
6
Ze 4 dílů vyválejte stejné válečky a upleťte cop ze 4 pramenů. Cop umístěte na pečicím papírem vyložený plech.
7
Z dalších 3 dílů upleťte klasický cop a ten položte na základnu.
8
2 nejmenší díly zamotejte dokola a položte na vrch vánočky.
9
Vánočku zpevněte špejlemi a nechte ještě 30 min kynout. Poté ji potřete vejcem a můžete ji ještě posypat ořechy.
10
Vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Po 10 min pečení snižte teplotu na 150 °C a pečte přibližně 35 minut nebo dokud vánočka není hotová.
11
Hotovou vánočku nechte lehce vychladnout a než úplně vystydne, vyjměte špejle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ušatá špaldová bageta

Ušatá špaldová bageta

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Vánočka - třená

Vánočka - třená

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vánoční cukroví
Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Velikonoce Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Ořechy Rozinky Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Rychlé chuťovky nejen ke kávě

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Smetanový cappuccino dort / řez
Smetanový cappuccino…
10
Tvarohová buchta tříbarevná
Tvarohová buchta…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Špagety z pánve
Špagety z pánve
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se zeleninou
Špagety zapečené se zeleninou
Špaldové cookies
Špaldové cookies
Špaldové housky
Špaldové housky
Špaldové palačinky
Špaldové palačinky
  • Recepty.cz
  • Špaldová vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact