• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety s bazalkou
Napište svůj komentář k receptu

Špagety s bazalkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety s bazalkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g špagety
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      snítka bazalka
    • 40
      g pininová jádra
    • 80
      g parmazán
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Podle návodu na obalu špagety uvaříme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku, piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmezánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
2
Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s rajčaty a bazalkou

Špagety s rajčaty a bazalkou

Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou

Špagety s krevetami, rajčaty a…

Rajčatová polévka s bazalkou a česnekem

Rajčatová polévka s bazalkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marek | 19. 10. 2015 18:28

    Slunečnicová semínka ( https://www.rawmarket.cz/seminka/slunecnicova-seminka ) jsou chutnější. Ale hlavně zdravější. Ale možností je spousty. Můžete použít třeba dýňová semínka, nasekané kešu ořechy. Jen vždy doporučuji potraviny alespoň na pár hodin namočit. Budou mít lepší chuť a lépe se budou trávit.

  • Lady Merry | 20. 8. 2015 09:32

    Slunečnicová jádra jsou mnohem chutnější.. vyzkoušejte, také se dají použít vlašáky, nemá to chybu a je to pokaždé jiné. Neopékám je, rovnou je rozmixuju.

  • Svatava | 31. 7. 2014 06:21

    nahrazujou ty jadra take mandlemi, ktere je treba oprazit a pomlit

  • Mirka | 6. 7. 2013 23:08

    <3

  • Mirka | 2. 10. 2012 22:08

    zkus pouzit pistaciove orisky ... ty jsou nejlepsi!

  • Raw Chef M. Love | 2. 10. 2012 22:06

    Italian Pesto Place all the ingredients in a food processor! 3 tightly-packed cups fresh basil leaves (approximately 3 ounces) 2 to 3 cloves garlic, peeled and minced 2 tablespoons pine nuts (pignolia), toasted (3-4 minutes) 1/2 teaspoon coarse salt or sea salt or to taste 1/2 teaspoon fresh-squeezed lemon juice 1/2 cup good quality extra-virgin olive oil 1/3 cup grated parmesan (Parmigiano Reggiano) cheese miralove840@yahoo.com

  • Mirka M. | 2. 10. 2012 21:28

    Ha, ha, ha! ... 2 strouzky bazalky vypadaji asi tak jako 2 snitky cesneku, nebo 2 listky jablka! ... smich! :-D :'( 8-) :'(

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:19

    Chutnají dobře i připálené ;-) :-D

  • Janysek | 12. 3. 2012 23:04

    Na kolik porcí jsou psané tyto recepty? děkuji za odpoved :-\

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 22. 12. 2011 12:22

    Co jsou to pininová jádra? :-)

  • KaRa | 25. 10. 2011 09:24

    V prodejně se zdravou výživou...Malý pytlíček stojí kolem 60 Kč.

  • Ladia
    Ladia | 15. 9. 2011 17:16

    :-D :-D

  • Tereza T
    Tereza T | 15. 9. 2011 13:47

    Nevím, stroužek byl už ve staré verzi webu. Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 15. 9. 2011 10:55

    Jak prosím vypadají 2 stroužky bazalky? Zařazení těstoviny?

  • Martines | 28. 7. 2011 08:28

    Kupte si dobré bazalkové pesto (doporučuji pouze vyrobené v Itálii) a máte to bez práce.

  • Vlasta Vejvodova | 10. 2. 2007 20:49

    Piniova jadra nahrazuji slunecnicivymi seminky,je to dostupne a levnejsi.

  • Lenka | 25. 7. 2005 21:08

    Vyzkoušela bych, akorát nevím kde sehnat piniová jádra..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Olivový olej Parmazán Pininová jádra Rajčata Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Opilé řezy

Opilé řezy

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

182
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
35
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
29
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
24
Halušky podle Daniely
Halušky podle Daniely
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Martin Kocián po koncertu Luneticu: Emotivní vzkaz Tereze Pergnerové

Martin Kocián po koncertu Luneticu: Emotivní vzkaz Tereze Pergnerové

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara III.
Špagety Carbonara III.
Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou
Špagety s baby špenátem, rajčátky a…
Špagety s brokolicí
Špagety s brokolicí
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Špagety s bazalkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact