• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety na víně
Napište svůj komentář k receptu

Špagety na víně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • špagety dle počtu strávníků
    • 0,50
      kg mleté maso i více
    • paprika - sladká
    • 1
      kostka masox dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks cibule větší (nebo svazeček jarní cibulky)
    • olivový olej
    • 2
      balení olivy s papričkou (1-2 sáčky)
    • 1
      lahev červené víno
    • tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku, orestujeme do růžova. K cibulce přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme do doby, než se nám z masa vytvoří "granulát".
2
Poté zalijeme červeným vínem, přidáme rozdrolený masox, červenou sladkou papriku, osolíme, opepříme (používám barevný pepř, který do pokrmu namelu). Vše důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou za občasného míchání.
3
Během dušení si scedíme olivy a nakrájíme je na kolečka, cca 2 - 3 mm silné a do osolené vody s kapkou olivového oleje dáme vařit špagety. V průběhu přípravy omáčku ochutnáváme a dle chuti dokořeníme solí a pepřem. Občas se mi stane, že koupím jiné víno, které je trpčejší, pokud se to stane i Vám, nebojte se do omáčky přidat i cukr. Alkohol se během přípravy z vína odpařuje, takže se ani řidiči nemusí bát ochutnat.
4
Až nám maso v omáčce změkne, přidáme nakrájené olivy a lehce povaříme, aby jídlo dostalo šmak i po olivách, ale musíme dávat pozor, abychom je nerozvařili.
5
Servírování: Na střed talíře dáme porci uvařených špaget a doprostřed špaget nandáme maso z omáčky, omáčkou přelijeme maso a okolní špagety, na vrch ozdobíme strouhaným sýrem. Doporučuji zakoupit již nastrouhanou směs italských sýrů, nebo parmezán, ale lze použít i klasický eidam, výběr sýra záleží na Vaší chuti.
6
Na celou porci můžeme na ozdobu položil pár lístků čerstvé bazalky.
7
Přeji dobrou chuť ;-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Česnekovo-tymiánová pečeně s…

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Kuře na víně se zeleninou

Kuře na víně se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z těstovin Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Masox Mleté maso Olivový olej Olivy s papričkou Paprika - sladká Pepř mletý Špagety Sůl Tvrdý sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Brokolicové nebo květákové lívance

Brokolicové nebo květákové lívance

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

Těhotná Queen Plačková (34): Kluk, nebo holka?!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Špagety na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact