• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara II.
Napište svůj komentář k receptu

Špagety Carbonara II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety Carbonara II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček špagety
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g anglická slanina
    • 1
      ks česnek
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      hrst pažitka posekaná (Možno i trochu bazalky)
    • 1
      balení carbonara
    • 1
      balení smetana na vaření

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme, scedíme, lehce a rychle propláchneme vodou, vrátíme do hrnce, rozklepneme do nich 2 vejce, a asi dvě minutky mícháme na ohni, dokud vejce neztuhne, oheň vypneme. Mezitím na pánvi orestujeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninu, poté přidáme česnek nakrájený na plátky a pokrájenou cibuli, restujeme, přidáme posekanou petržel a bazalku, přilijeme krabičku carbonara a 1 smetanu.
2
(Pokud neseženete polotovary krabičku, lze to určitě nahradit smetanou navíc), přimícháme jakýkoliv strouhaný sýr, osolíme, opepříme, minutku podusíme a toto vmícháme do hrnce špaget. Rychlé a výborné! Uvidíte, že se vám chlapi i ratolesti za ušima olizovat budou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety Carbonara III.

Špagety Carbonara III.

Vegetariánské špagety carbonara

Vegetariánské špagety carbonara

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tarsis | 5. 2. 2015 20:55

    Parádní jídlo, děkuji za recept! Zvládne i začátečník. Akorát cibulku jsem si hodila na kostečky.

  • Eva1 | 31. 1. 2011 16:49

    Také nedávám smetanu ani cibuli. K anglické přidám špagety, prohřeji, odstavím z plotýnky a zamíchám 8 žloutků, parmazám a petrželku. Jsou výborné.

  • jana | 7. 1. 2011 18:49

    Prave špagety Carbonara jsou vždy bez smetany.... a navic se používá z vejce pouze žloutek! Nenazyvala bych tedy tyto špagety Carbonara.

  • Oldřich Gargulák | 22. 5. 2008 14:03

    Co to je Carbonara? Asi hotová omáčka.Karbonáři byli na poč. 19.stol. It. revolucionáři,ukrývající se m.j. mezi uhlíři. Ti už tehdy věděli že"bez špeku nejsu vykony"(volně Nohavica) a měli ho pro všecky připadky. Do uvařených těstovin hrkli vyškvařený špek, ťukli celá vejce, zamíchali a basta.Proč dále vylepšovat prověřený (v tomtopřípadě stoletími) recept? Myslím, že po "Aglio e olio" je to 2.geniální Pasta. V jednoduchosti je síla!

  • lucka | 28. 7. 2007 15:57

    Bylo to dobre, vejce sem dala 3, slaniny jen 20deka ale bohuzel jsem nemela petrzelku, jen malinko bazalky. A pridala bych vice syra. Ale jinak moc dobre :-)

  • englicka marketa | 3. 5. 2007 17:04

    Carbonara je italská smetanová omáčka se sýrem na špagety-toto je asi hotový výrobek-polotovar.

  • Joplé | 3. 5. 2007 15:55

    A ta Carbonara to nevím co je?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Carbonara Česnek Cibule Pažitka Pepř mletý Smetana na vaření Špagety Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Okurkový salát s jogurtem a balkánským sýrem

Okurkový salát s jogurtem a…

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem
Chlebíčky s pečenou dýní…
18
Chilli con carne
Chilli con carne
18
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
16
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Špagety Carbonara II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact