• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety carbonara
Napište svůj komentář k receptu

Špagety carbonara

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 153
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční italský pokrm spaghetti carbonara neboli špagety po uhlířsku je jednoduchý a rychlý na přípravu. Jeho základem jsou kvalitní suroviny a servírovat ho můžete už za čtvrt hodiny.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g špagety
    • 150
      g pancetta může být i dobrá anglická slanina
    • 75
      g strouhaný parmazán
    • 75
      g pecorino strouhaný
    • 5
      ks žloutek
    • černý pepř čerstvě mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pancettu (nebo slaninu) nakrájejte na kostičky, dejte na studenou pánev a pomalu zahřívejte, až se uvolní tuk a kostičky budou vyškvařené dozlatova (pokud máte libovější slaninu, přidejte do pánve lžíci olivového oleje). Těstoviny dejte do vroucí osolené vody a uvařte je al dente (tvrdší na skus).

RADA: Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete

2
Žloutky dejte do mísy, přidejte větší část obou nastrouhaných sýrů a štědrou porci čerstvě mletého pepře a dobře promíchejte.
3
Vyškvařené kostičky vyndejte z pánve. Z hrnce s těstovinami odeberte dvě až tři naběračky horké vody a dejte stranou. Uvařené těstoviny sceďte, dejte je do pánve s vyškvařeným tukem a promíchejte, aby se těstoviny tukem obalily. Pánev odstavte z ohně, přilijte vaječnou směs a dobře promíchejte. Postupně po lžících přilévejte vodu z těstovin a stále opatrně míchejte pomocí kleští, až se vytvoří omáčka, kterou se těstoviny obalí. Nakonec vmíchejte kostičky pancetty.

RADA: Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít

4
Špagety rozdělte na nahřáté talíře, posypte je čerstvě mletým pepřem a zbylým sýrem a ihned podávejte.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ TĚSTOVIN CARBONARA: • Sražená vejce místo omáčky: Nejčastější chyba, k níž dochází, když je pánev s těstovinami příliš horká v momentě, kdy se do ní přidává vaječná směs. Než přilijete vaječnou směs do pánve, vždy ji nejdříve odstavte z ohně. Těstoviny a pánev budou stále dostatečně horké, aby se v nich vejce uvařila do krémové konzistence. Pokud je pánev hodně rozpálená, nechte ji několik sekund zchladnout, než vaječnou směs přilijete. • Řídká omáčka: Pokud je teplota naopak příliš nízká, žloutky se dostatečně neuvaří a omáčka zůstane vodnatá a nekrémová. Další příčinou může být nedostatečné množství vody z těstovin, která obsahuje škrob. • Hrudky v omáčce: Mohou vzniknout, když použijete vejce přímo z lednice. Nechte žloutky nejdříve ohřát na pokojovou teplotu, aby se lépe spojily s ostatními ingrediencemi.

RADA: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace

6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pokud chcete připravit opravdu autentické špagety carbonara, použijte místo pancetty italskou specialitu gunciale, což je nasolený a pomalu sušený vepřový lalok s výraznou, kořeněnou chutí a vyšším obsahem tuku. Ten při pomalém vyškvařování uvolňuje bohaté aroma, které je pak základem pro krémovou omáčku. V originální verzi se také používá pouze sýr pecorino, který je ostřejší a slanější než parmazán. • Carbonaru podávejte na předehřátých talířích. Studené talíře mohou způsobit teplotní šok a oddělení omáčky od těstovin, čímž se naruší její dokonalá krémovost. [9]. • Používejte pouze čerstvě mletý černý pepř. Pro ještě intenzivnější aroma a chuť ho můžete krátce opéct na pánvi s vyškvařeným tukem, než do ní přidáte uvařené těstoviny. • V některých receptech se do carbonary přidává ještě máslo a česnek, do tradičních špaget carbonara ale nepatří.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Špagety s pestem ze sušených rajčat

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

Špagety ala carbonara

Špagety ala carbonara

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety FOOD
Oběd Večeře Vaření Restování Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý pepř Pancetta Pecorino Špagety Strouhaný parmazán Sůl Žloutek

Špagety carbonara

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Kuskus salát

Kuskus salát

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Špagety carbonara

Poslední sledované recepty

28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Bramborový salát s květákem a brokolicí
Bramborový salát s…
19
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara III.
Špagety Carbonara III.
  • Recepty.cz
  • Špagety carbonara
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact