• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
Napište svůj komentář k receptu

Špagety all'Amatriciana

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • špagety nejlepe italske (De Cecco, Barilla)
    • 150
      g slanina italska slanina Guanciale
    • 1
      ks papričky peperoncini
    • nakládaná loupaná rajčata mala konzerva 400 g
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • pecorino pecorino romano

Postup přípravy receptu

1
Guanciale nakrájíme na proužky a opečeme v nepřilnavé pánvi na mírném ohni společne s papričkou. Nepřidáváme žádný tuk, guanciale nám jej pustí. Jakmile slanina zprůhlední (nesmí se připálit-změnila by se chuť omáčky) zalijeme vínem a necháme odpařit. Přidáme rozkrájená rajčata a a vaříme cca 15 minut dokud se rajčata nerozpadnou, poté vmícháme cca 2 lžíce nastrouhaného pecorina. Mezitím si podle návodu uvaříme špagety, když mají náležitou tvrdost, slijeme (neproplachujeme!) a rovnou je přidáme k omáčce. Promícháme, jednotlivé porce ještě bohatě posypeme pecorinem, můžeme opepřit a ihned podáváme.
2
Tradiční "primo piatto" italského kulinářství. Recept pochází z italského městečka Amatrice v kraji Lazio, kde se jim živili pastýři. Původně kromě špaget obsahoval jen guanciale a pecorino. Postupem času byl obohacen rajčaty. Kromě špaget je také hodně rozšířená verze s bucatini (které v Česku známe pod názvem makarony), také guanciale bývá nahrazován další neuzenou italskou slaninou "pancetta". Guanciale na rozdíl od pancetty má odlišnou chuť i vůni, jelikož je z části krku vepře a pancetta je část břicha (guancia-líčko, pancetta-bříško), s pancettou či jinou slaninou získáme úplně odlišnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Progresivní špagety, základní recept

Progresivní špagety, základní recept

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • beemiks | 15. 9. 2014 00:48

    libovka, hlavne nesetrit pecorinem , ;-) jednoduche, genialni. Diky, cau 8-)

  • anonymous | 24. 7. 2014 09:50

    děs, tato italaská sra..a, vřele NEDOPORUČUJI

  • Mrázková | 4. 5. 2012 14:36

    Lákavý recept i s exkurzí do slunné Itálie :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z těstovin Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Nakládaná loupaná rajčata Papričky peperoncini Pecorino Slanina Špagety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

171
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Dýňové rizoto
Dýňové rizoto

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety Carbonara
Špagety Carbonara
  • Recepty.cz
  • Špagety all'Amatriciana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact